October 2017 - Prettily Rare

Monday, 30 October 2017

Percutian Pendek Ke Sekinchan Bersama-sama Potboy Groceries

October 30, 2017 32
Percutian Pendek Ke Sekinchan Bersama-sama Potboy Groceries
Hai semua,

Harini nak cerita sikit kita menang giveaway. Yeay!! Ceritanya Potboy (Website) ni selalu adakan contest dan giveaway menerusi Facebooknya iaitu Potboy Groceries . Senang je. Biasanya korang cuma perlu share status diorang dan tag 5 orang rakan di FB sahaja. Giler tak mudah? Jadi selalu juga lah kita share, tapi untuk hadiah yang kita berkenan sajew... And sungguh tak sangka sekali, kita telah diumumkan sebagai pemenang. Yeay!! Alhamdulillah:

Potboy Giveaway
Yeay, kita menang, kita menang!
So, apa lagi? Laju-laju lah kita apply cuti sebab excited nak pergi bercuti yang ditaja oleh Potboy ni. Gumbira mak. Yelah, mana taknya? Walaupun Sekinchan tu punyalah dekat je ngan Shah Alam, tapi selama ni manalah ada masa nak berjalan-jalan sangat. Ni bila menang, inilah peluangku untuk sekali-sekala berjalan-jalan dan menenangkan hati dan fikiran. Weee!!

Waktu dihubungi pihak Potboy, kita dimaklumkan kita boleh bawa seorang lagi teman untuk mengikuti percutian pendek ke Sekinchan ni. Mula-mula sekali, kita hajak Kak Mira. Tapi Kak Mira kata cuti dia tinggal sikit jek. Sob sob... Jadi Kakak Mira pun kenalah tinggal, terpaksalah dia pergi ofis dengan rajinnya. Pastu, apa lagi? Terus ajak bestie since universiti lagi iaitu Ms Pei San. Pei San pulak on je. Yeay!!!

Dalam beberapa hari sebelum trip pula, Balqis pula mesej kita, katanya nak tumpang naik satu kereta ngan Zai. Kita pun okey je. Bak kata mat salleh, the more the merrier kan. Lagipun, tong-tong naik satu kereta dapat mengurangkan kesan karbon (carbon footprint) sekaligus ke arah menyelamatkan bumi daripada lebih tercemar (wah gitu!!).  Makanya, tercetuslah percutian pendek seramai 4 orang ke Sekinchan ni.... Weee! Sekinchan, aku datang!

Okay, mari kita baca macam mana nak explore or becuti dekat-dekat dalam tempoh pendek. Biasa orang cuti mesti nak at least 2-3 hari. Tapi kalini kita buat super short getaway. Sehari saja. Semua tempat ni adalah tempat-tempat menarik di Sekinchan yang boleh korang lawati.

1. Bertolak dari Subang ke Sekinchan

Sebelum 20hb, kita dah habaq kat semua yang terlibat iaitu serama 3 orang lagi untuk berkumpul di LRT Subang pada jam 9 pagi. Tapi biasalah, ada je yang lambat. Sob sob sob. Kalau bercuti or pergi mana-mana pun, mesti ada seorang yang lambat. Tu lumrah. Sebab nak tunggu orang yang lambat, kita orang bertolak pada jam 10 lebih. Dari Subang LRT tu, kitorang terus shoot ke Sekinchan. ETA dari Subang ke Sekinchan, lebih kurang 1 jam.

Sekinchan Trip
Kami berempat nak ke Sekinchan.


2. Singgah Makan di Warong Soto Penambang.

Dalam lebih kurang 1 jam kemudian, semua orang pun perut berkeroncong. Semua sebulat suara wajib makan dulu. Muahaha.... Memula kita nak makan mi udang. Tapi tutup la pulak. Nak cari mentarang yang katanya makanan wajib makan pun tak jumpa-jumpa pulak kedainya, yang jumpa, tak buka pulak. Haish.... Sudahnya, kitorang sebulat suara terjah je lah kedai makan mana-mana yang buka. Takdir menemukan kitorang dengan Warong Soto Penambang ni. Kita ngan Pei San makan soto, manakala Balqis ngan Zai pula makan nasi ayam penyet. Boleh tahan woo sotonya. Siap ada begedel lagi. Puas hati. Maybe yang masak memang orang pure jawa.

Sekinchan
Warong Soto Pasir Penambang

Warong Soot Pasir Penambang
Soda botol yang sangat nostalgia

Warong Soto Pasir Penambang
Eh...rasanya macam ada begedel. Tapi dalam gambo ni tak jumpa pulak


3. Bertolak ke Paddy Gallery (Galeri Padi) 

Kalau ikut itinerary yang diberikan Potboy, kitorang semua dikehendaki untuk berkumpul jam 2 petang di Paddy Gallery, Sekinchan. Kalau korang nak tahu, Paddy Gallery ni sebenarnya sebuah kilang beras yang terletak di tengah-tengah sawah padi yang luas terbentang. Masa kitorang datang ni, padi tak masak lagi. Makanya sawah padinya hijau je, sungguh sedap mata memandang. Tenang je rasa. Selain kilang beras, Paddy Gallery juga merupakan sebuah galeri mini tentang padi dan beras. Sungguh educational trip ke Paddy Gallery ni. Dah tua-tua baru sibuk nak pergi rombongan camni. Ngahahahaa... Takpe, kita takkan pernah terlalu terlambat or terlalu tua untuk menimba ilmu. Kat sini, korang juga berpeluang untuk beli produk-produk hasil tanaman dari Sekinchan seperti beras, cuka buah, jagung dan paling best minuman seperti cendol dan jus kedondong. Panas-panas memang sedap layan weh!!

Antara yang menarik adalah beras berperisa keladi yang dipegang oleh Pei San tu. Kita tak suka keladi, Pei San suka. Tapi kalau nak ke sini untuk beli, susahlah kan? Takpe, boleh beli straight daripada Potboy di mana ia akan dihantar terus ke depan pintu rumah. Tak payah susah-susah datang sampai ke Sekinchan.















4. Minum Petang di N.16 Bus Café, Sekinchan

Sesudah menikmati lawatan ilmiah di Paddy Gallery, kitorang dibawa oleh Potboy untuk menikmati minum petang di N.16 Bus Café di Sekinchan. Uniknya N.16 Bus Café ni, pelanggan yang datang akan menikmati makanan dan minuman mereka di dalam bas yang telah diubah suai. Bas tu pulak dua tingkat weh.... Menarik sebab di tengah sawah padi nan menghijau. Memang pengalaman yang unik.

Menu yang ditawarkan di N.16 Bus Café ni agak terhad, tapi sejujurnya crab cake ngan long fries yang disajikan memang sedap. Memang tak cukuplah apabila dikongsi berempat. Nak-nak bila semuanya memang kuat makan. Hahahahha! Kita suka crab cake cafe ni sebab ia dibuat menggunakan ketam asli ehhh... Bukan ketam tipu tu. Benci!





5. Wishing Tree, Sekinchan di Pantai Redang

Setelah perut kenyang senang hati, kitorang pergi pula melawat Pantai Redang. Jangan ingatkan kat Terengganu je ada Redang ehhhh! Kat Sekinchan ni pun ada Pantai Redang tau. Tourist attraction di sini adalah Wishing Tree Sekinchan dengan landmark I love Sekinchan tu. Memang ramai tourist yang datang bergambar ataupun buat hajat di sini.

Di sebelah Wishing Tree tersebut ada sebuah tokong Cina. Pei Sanlah orang paling gumbira bila sampai ke sini. Dia ada ke Tokong untuk berdoa dan buat hajat. Cara pastikan hajat korang tercapai? Lemparkan reben merah tu ke atas pokok. Moga-moga hajat Pei San tercapailah hendaknya. Bak kata orang Cina, kalau ikhlas tentu hajat akan tertunai. Semoga korang-korang yang berhajat dengan hati yang suci dan ikhlas semuanya tertunai hajat. Amin, Insyaallah.

Selain wishing tree, sudah tentulah korang boleh check it out Pantai Redang tu sendiri. Ada juga makanan ringan di jual berhampiran situ.






6. Check in di Pearl Rice Garden Homestay/ AirBnb (米樂坊頂層日式高级公寓)

Dalam pukul 7 malam, kitorang pun bergerak ke Pearl Rice Garden Homestay. Pearl Rice Garden Homestay ni boleh ditempah menerusi AirBnb di SINI . Penginapan kitorang di sini telah ditaja oleh Potboy Groceries. Yeay! Terima kasih sekali lagi kepada Potboy Groceries.

Kalau korang nak tahu, homestay ni bukan homestay biasa-biasa, sebaliknya ia didekorasi dan dihias mengikut tema yang berbeza. Pada malam tersebut, kitorang telah ditempatkan di homestay yang bertemakan Jepun. Cantik woooo! Memang terbaik!!







7. Barbecue di Pearl Rice Garden Homestay dan mini games dengan rakan blogger.

Last but not least, kitorang makan malam ala-ala barbecue dan steamboat di rooftop garden Pearl Rice Garden Homestay tu. Kalau korang nak buat mini family gathering, memang sesuai untuk adakannya di sini sebab boleh memuatkan dalam 6 buah keluarga dan diatasnya pula ada balkoni untuk tujuan barbeku.  Sesuailah untuk short getaway bersama keluarga. Pandai Potboy ni pilih tempat.




Sebenarnya hari Sabtu tu boleh je jalan-jalan lagi Sekinchan, tapi kita ada hal sebab ada jemputan. So terpaksalah rush balik Shah Alam pagi Sabtu tu. Kira tak sempat explorelah semua tempat menarik di Sekinchan ni. Tapi semua tempat-tempat yang kita ceritakan tadi juga boleh dikategorikan sebagai antara tempat-tempat menarik di Sekinchan.

Sekian, laporan percutian pendek ke Sekinchan yang sememangnya pendek ni daripada kita yang ikhlas.

Da~~~

Baca juga:
Percutian Pendek di Amverton Cove, Pulau Carey
Percutian Pendek di Hotel De Art USJ 21 Subang
Review: The Banjaran Hotsprings, Ipoh
Review: Dash Box Hotel, Cyberjaya
Review: W Hotel Bali, Seminyak
Percutian ke Chengdu 1: Sediakan Visa Ke Cina
Percutian ke Chengdu 2: Tempat-tempat menarik
Percutian ke Chengdu 3: Tips Melancong ke Chengdu dan Negara Cina
Percutian ke Taichung, Taiwan
Pengalaman Manis di Fujisan, Jepun
Tips Cari Makanan Halal di Jepun
Pengalaman ke Anime Japan 2017
AirBnb Zoe di Akihabara, Jepun
Pengalaman Pertama Menginap AirBnb di Korea
Rancang Percutian Dengan Lebih Mudah Dengan Traveloka

Thursday, 26 October 2017

Dewan Perdana Zafran Lokasi Sesuai Untuk Majlis dan Kenduri Kahwin

October 26, 2017 28
Dewan Perdana Zafran Lokasi Sesuai Untuk Majlis dan Kenduri Kahwin
Hai semua,

Kalau dalam entry lepas kita dah cerita fasal kecantikan rambut dan muka, hari ini nak cerita fasal isu perkahwinan pula. Kisahnya, minggu lepas kita telah dijemput ke Wedding Perdana Expo yang telah dianjurkan oleh Dewan Perdana Zafran dan Wedding.Com.My.

Dewan Perdana Zafran
Wedding Perdana Expo by Dewan Perdana Zafran dan Wedding.Com.My
Dewan Perdana Zafran ni terletak di Tingkat 5, Kompleks Desa Kepong, Kepong, Kuala Lumpur. Memandangkan kita ni orang Shah Alam (ecececeh), memang tak biasa dengan kawasan Kepong. So ke sana ikut Waze/Google Map jelah. Taip Desa Complex. Alhamdulillah, selamat sampai dengan jayanya walaupun biasanya Hari Sabtu selalu jem...

Mula-mula musykil juga, eh, betul ke tempat yang kita sampai ni? Ke salah tempat? Tapi bila dari parking kita terus ke Tingkat 5, kita dah nampak apa kelebihan yang ada pada Dewan Perdana Zafran ni.

outer look
Dewan ni baru direfurbish... cantik lagi

Hall package
Cepat-cepat... Kalau minat nak book leh whatsapp 019-306 6155

Stage
Stage untuk letak pelamin...

Wide view
Dewan yang luas dan selesa

Table setting
Cantik kan table settingnya

First of all, tempat parkir kereta memang banyak dan luas. Tak perlu risau kalau saudara-mara semua datang tapi takde tempat parkir, kena park tepi-tepi jalan sampai berlakunya adegan kena langgar, kena sontot, kena maki sebab main parking mahupun saman. Yerlah, kita bila jemput orang ke majlis kahwin kan sebenarnya nakkan keberkatan dan doa daripada tetamu yang hadir, tapi kalau orang sumpah sebab kita kahwin punya fasal jalan jadi jem, sesak dan menyusahkan orang, dah kurang keberkatan.

Keduanya, lokasi Dewan Perdana Zafran ni dekat dengan pengangkutan awam. So kalau mak bedah ke mak Senah malas nak drive or takde transport sekalipun, bolehlah datang naik KTM.

Ketiganya, dari lif di parking, ada lif terus direct ke Tingkat 5, Dewan Perdana Zafran. Senang gitu Sampai-sampai parking, tekan lif terus sampai depan pintu.. Bahagia je rasa.

Keempat pulak, memandangkan Dewan Perdana Zafran ni diubahsuai daripada Pusat Bowling lama di Desa Complex dan Desa Complex ni pula shopping complex lama yang tak banyak tenant, korang takyah risau kalau nak karaoke ataupun pasang lagu kuat-kuat sekalipun. Confirm takkan ada jiran bengang or marah-marah sebab korang nak kahwin punya fasal, baby dia tak leh tidur. Ha! Tambah keberkatan kahwin gitu. Lagi anda menyenangkan orang lain, lagi perkahwinan anda akan diberkati. Hehehee....

Kelimanya, Dewan Perdana Zafran ni tak macam dewan-dewan biasa. Kalau dewan biasa, diorang cuma bagi sewa kelangkapan dewan jelah. Katering kena ambil sendiri. Tapi kalau buat majlis or kenduri dengan Dewan Perdana Zafran ni, diorang provide siap sekali dengan pakej catering. Takyah pening-pening nak cari caterer lain. Semuanya dia dah tapau. Kat belakang dewan tu sendiri adalah dapurnya. Jadi tak perlu risau masalah caterer lari, lambat ataupun tipu. Korang pun tahulah kan, dah berapa banyak kali pengantin menangis di hari bahagia sebab katerer tak sampai. Malu wooo!! Yelah, tetamu dah sampai tapi makanan tak kunjung tiba walaupun duit deposit dah bayar separuh. Uish... memang sampai tualah takkan lupa memori tu...

Yang keenamnya, katering kat Dewan Perdana Zafran ni enak ya amat. Yerlah. Masa kita datang ke Wedding Perdana Expo ni, kita telah dijemput untuk sesi food tasting oleh katerer Dewan Pedana Zafran. First thing yang kita notice, nasi yang digunakan bagi menu nasi minyak ni, amboi, gemok dan gebu yang amat. Biasa orang masak nasi minyak pakai basmathi. Basmathi plak ciri-cirinya slim dan runcing di dua-dua penghujung. Tapi ni beza sangat. Gemok gebu rasa nak picit-picit je. Ingatkan dia tak pakai Basmathi, tapi apabila owner Dewan Perdana Zafran / Sha Jam Caterer, Encik Mohd Ariff atau lebih mesra dikenali sebagai Bob dah terangkan, baru kita tahu rupa-rupanya beras basmathi yang Sha Jam Caterer gunakan ni original dan direct dari India dan tidak mempunyai kandungan beras hancur pun. Fuyoo... Patutlah gebu dan enak semacam rasanya. Nyam nyam....

Fruits and Cakes
Ada buah-buahan dan kuih-muih untuk disantap tetamu

Buffet Line
Buffet line

Nasi Minyak Gebu Gemuk
Nasi minyak basmathi gebu gemuk

Menu 1
Papadom

Yums
Acar...
Ayam goreng berempah
Ayam goreng berempah yang yummy

Dalca sayur

Daging rendang
Kambing

Rendang daging
Daging rendang

Sha Jam Caterer... Simply delicious!!

Yang ketujuhnya, kalau korang buat majlis atau kenduri kat sini, diorang juga boleh rekemenkan pakej pelamin, juruacara, goodies dan macam-macam servis dengan berpatutan. Kira macam one-stop centre. Antara pilihan yang ada adalah dari Wedding.Com.My. di mana korang boleh ambil pakej full A-Z yang tak payah fikir apa-apa ataupun korang boleh ambil pakej-pakej atau servis-servis tertentu sahaja mengikut keperluan korang. Pergh!!! Padu! Kiranya pakej dari Wedding.Com.My. ni memang mudah dicustomise. Cakap je apa yang korang nak dan korang tak nak, tentu Chief Wedding Consultantnya iaitu Cik Rina akan terus laju-laju hantarkan proposal yang paling bersesuaian dengan kehendak uol. Ngehehehee!

Wedding.com.my, portal perkahwinan terbesar di Malaysia

Perlukan khdimat nasihat dan rundingan pakej perkahwinan, contact Cik Rina and the team segera

Apa yang kita nampak, Dewan Perdana Zafran bukan sahaja sesuai untuk wedding, tapi juga untuk majlis hari jadi, get together, family day, meeting atau apa-apa sahaja yang bersesuaian especially kalau korang nak orang concentrate je kat majlis uol tanpa menyimpang ke tempat lain....

Oh ya, bagi sesiapa yang dah book dewan tapi tak tahu mana nak cari caterer yang sedap, dipercayai dan diyakini, korang juga boleh contact  Sha Jam Caterer oleh Abang Bob untuk catering sahaja. Gerenti korang akan tergoda dengan masakannya yang vavavoom!

SHA - JAM ENTERPRISE
(Rujukan Kem. Kewangan: 357-000 12693)
NO.12, JALAN DAMAI JASA 17, ALAM DAMAI, CHERAS 56000 KUALA LUMPUR
TEL/ FAX : 03-9105 3066
HP:  019-306 6155 (Bob) / 013-387 1785 (Wati)

Sekian, laporan kita bagi review Dewan Perdana Zafran hari ini.

Da~~~~


Monday, 23 October 2017

La Biosthetique PCC Treatment Jamin Rambut Kuat dan Sihat

October 23, 2017 30
La Biosthetique PCC Treatment Jamin Rambut Kuat dan Sihat
Hai semua,

Beberapa hari ni, rajin pula kita kupas isu-isu kecantikan. Kalau haritu kita berbicara fasal kulit, harini nak cerita fasal rambut pula. Almaklumlah, kedua-dua kulit dan rambut ni aset penting wanita.  Tak kisahlah wanita bertudung atau tak, mesti akan prihatin juga fasal isu kesihatan dan kecantikan rambut dan kulit kepala, betul tak? 

By La Biosthetique
Memperkenalkan PCC Treatment, pasni main tarik-tarik rambut pun konfem tak putus rambut korang tu

Sebelum kita nak bebel lebih panjang lebar, nak tanya dulu, sihat tak rambut korang semua? And sihat tak kulit kepala korang semua? Apakah cara-cara nak dapatkan kulit kepala dan rambut yang sihat? Apa pula masalah rambut dan kulit kepala yang sering korang alami?

Kalau kita, kita Alhamdulillah takde masalah kelemumur atau kulit kepala terlalu berminyak. Cumanya rambut kita kebelakangan ni agak rapuh dan kadang-kadang bercabang pula pada hujung rambut. Sebelum ni, kita tak pernah dibelenggu masalah rambut bercabang. Back to 10 years ago, siap tanya lagi housemate, rambut bercabang tu macam mana? Kiranya nampak sangat rambut kita jadi camtu atas faktor usia kan? Kuang kuang kuang....

Okay, kalau korang ada masalah-masalah kelemumur ke rambut rapuh, bercabang dan sebagainya, memang patut korang teruskan membaca entry kita ni. Kita pun excited sebenarnya nak kongsikan tentang penemuan baru kita ni. Terima kasih kepada Cain dari Nekderx Academy kerana menjemput kita ke pelancaran Protection Cheveux Complexe (PCC) oleh La Biosthetique. Sememangnya membuka mata sekali sekaligus menggoda hati untuk mencubanya.

Meh kita citer sikit fasal La Biotsthetiques. Sejujurnya, kita langsung tak pernah dengar brand ni langsung sebelum ni. (Malu, tutup muka) Yerlah, mana taknya? Kita biasanya beli shampoo kat drugstore macam Watson dan Guardian sajew... Beli pun jenama-jenama biasa. Takdenya beli shampoo atau conditioner yang jenis produk salun pon. Biasanya produk salun ni kualitinya lebih bagus berbanding produk-produk untuk kegunaan rumah. Cumanya, harga pun mestilah lebih juga... Hehehehehe...

Okay, menurut Pengurus Pendidikan La Biosthetique Australia dan New Zealand iaitu Alexander Fuchs, La Biosthetique merupakan jenama yang telah diasaskan pada tahun 1947 di Paris, Perancis. Dengan erti kata lain, dah 70 tahun dah jenama ni berada dalam pasaran di mana produk ni memang terkenal dengan memberikan penyelesaian kepada masalah-masalah rambut dengan menggunakan bahan-bahan alami.

Produk pertama keluaran La Biosthetique adalah 'Babybios' yang terhasil daripada Chamomile dan Lavendar di mana ia mampu menyelesaikan masalah kerak kepala yang sering dialami oleh bayi. Masa tu, kira pada tahun 1950-an dulu, kira memang hebatlah produk ni sebab dapat selesaikan maslaah ni. Lagilah bila produk ni digunakan untuk merawat masalah bayi dan ianya berkesan, lagilah terbukti kehebatan makmal La Biosthetique ni kan. Mana taknya? Semua orang tahu, bayi kan jauh lebih sensitif daripada orang dewasa, jadi kalau produk alami oleh La Biosthetique ni bagus untuk bayi, dah tentu-tentulah ia juga bagus untuk orang dewasa.

Selain produk rambut, La Biosthetique juga ada mengeluarkan rangkaian produk kulit, kosmetik dan juga produk pendandan rambut. Yang lebih menarik lagi, makmal La Biosthetique senantiasa menggunakan bahan paling asas dan alami, yang dipetik terus dari sumbernya untuk menghasilkan produk yang terbaik dengan kualiti yang terjamin. Katanya, walaupun produk La Biosthetique berasal dari Perancis, namun satu-satunya kilang dan makmalnya adalah terletak di pinggir Black Forest, Pforzheim, Germany.  Fuyoooo!!

So, macam kita katakan tadi, tajuk utama entry kali ni adalah penemuan 'breakthrough' oleh La Biosthetique di mana mereka telah menjumpai satu formulasi khas untuk mengatasi rambut rapuh dan mudah putus yang digelar Protection Cheveux Complexe (PCC). 

PCC ni mampu menguatkan sulfur bond yang semakin rapuh berikutan aktiviti melurus, mengkerintingkan dan mewarnakan rambut dan mengisi ruang-ruang rapuh tersebut dengan keratin.



PCC Treatment Labiosthetique
Perbezaan antara rambut yang mudah rapuh dan sihat.
                                        
Hasilnya?

·        Terbukti dapat mengurangkan rambut putus
·        Rambut lebih kuat dan tahan lasak
·        Perlindugnan dan pembaharuan molekular rambut dari struktur dalaman
·        20% lebih lembut daripada sebelumnya
·        Rambut lebih cantik dan sihat secara alami.

Protection Cheveux Complexe Series
Rangkaian Protection Cheveux Complexe yang diidami mereka yang bermasalah rambut rapuh

Ha, ni teori je. Mat Salleh kata, To See Is To Believe, orang cina kata pula, sekeping gambar dapat jelaskan beribu kata. La Biosthetique pon tahu tentang semua ni, sebab tu lepas diorang jelaskan panjang lebar, terus buat demonstrasi untuk tunjukkan perbezaan before and after bagi rawatan PCC ni. Jom kita jenguk... Zasss!

Alexander Fuchs
Pengurus Pendidikan La Biosthetique Australia dan New Zealand iaitu Alexander Fuchs. Comel you!

La Biosthetique
Alexandar Fuchs menilai kesihatan rambut Youtuber Malaysia, Felixia Zoe.

Felixa Zoe
Sebelum Treatment

Felixia Zoe
Rambut didandan selepas rawatan

PCC Treatment
Before and after picture... Beza gitu kan!

Hair Treatment
Get Healthy Hair by Using La Biosthetique

Sejujurnya memang teruja dan terkesima bila tengok rambut Felixia bertukar dari kasar dan kekuningan jadi macam baru diwarnakan menjadi perang. Nampak betullah rambut dia nampak lebih flowy, ringan dan lembut. Perghhhh!! Terus tergoda kita nak cuba buat treatment ni. Nanti kalau kita dah buat dan rasai rawatan PCC ni, kita update kat korang semua, betul ke hebat benau La Biosthetique ni. Tapi setakat ni memang terpesona dengan perbezaan amazing yang dialami oleh Felixia.

Terima kasih sekali lagi kepada La Biosthetique serta team Nekderx Academy atas perkongsian yang sangat menakjubkan ini.

Sesiapa yang berminat nak mencuba rawatan rambut ni, bolehlah singgah di Nekderx Academy . Confirm rambut you all devavoooom lepas ni. Meletup gitu!

Da~~

La Biosthetique
Group photo Nekderx Academy X La Biosthetique Team