Prettily Rare

Thursday, 17 January 2019

Penginapan Pendek Di The Pearl Kuala Lumpur

January 17, 2019 0
Penginapan Pendek Di The Pearl Kuala Lumpur
Hai semua,

Maaf kerana lama menyepi. Terlalu banyak urusan dan masalah hidup nak kena hadap lagi-lagi bila
anak-anak dah bersekolah. Kalau ikutkan hati, banyak yang nak diceritakan dalam blog, tapi atas kekangan masa, terpaksalah dibiarkan terbuku di dalam hati dulu.

Biasalah, kalau terlalu runsing dengan masalah, semua manusia perlukan satu tempoh bertenang untuk susun balik apa yang berselerak dan berselirat dalam otak fikiran. Masa tulah saya telah berkesempatan untuk merancang 'staycation' atau cuti inap pendek di The Pearl KL. Muahahaha...


Bagi sesetengah orang, kalau bercuti, biarlah pergi ke tempat jauh. Tapi bagi orang macam saya, kadangkala saya juga sukakan cuti inap pendek macam ni di hotel atau rumah inap yang berdekatan kerana tak perlu terkejar-kejar atau risau kalau tinggalkan anak terlalu lama, tak perlu mohon cuti panjang, tak perlu belanja yang banyak dan yang penting, tetap dapat relaks dan tenangkan fikiran.
Kalau korang perasan, sebelum ini memang banyak cuti inap pendek di hotel, resort atau rumah inap yang saya telah kongsikan sebelum ini. Boleh semak nanti ya...

Jadi lebih kurang dua minggu lepas, saya telah berpeluang untuk menikmati percutian pendek di Hotel The Pearl Kuala Lumpur. Kalau nak tahu, sejak daripada belasan tahun yang lalu lagi, saya memang dah kenal dengan hotel ini memandangkan arwah ayah saya pernah menginap di sini beberapa kali atas urusan kerja. Kiranya ni sesi menjejak kasih ayah balik juga la ni.

Apa yang saya ingat, hotel tersebut bersambung dengan mini pasaraya dan agak mudah untuk mendapatkan barangan keperluan harian. Hotel ini terletak di jalan yang sibuk di Jalan Klang Lama dan ia kawasan yang didiami oleh penduduk yang majoritinya Cina. Selepas berbelas tahun, saya agak terkejut apabila kembali semula ke sini kerana mini pasaraya tersebut telah ditransformasi menjadi pusat beli-belah. Malah, ada juga satu bangunan pusat beli-belah baru di sebelah lagi hotel tersebut, yang mana terdapat jambatan yang menghubungkan hotel dengan pusat beli-belah tersebut.

Weee! Kalau cuti pendek, saya memang gemar pergi ke hotel yang boleh akses ke pasaraya atau gedung beli-belah dengan hanya berjalan. Memang tak sabarlah saya nak menjelajah hotel ni.
Kalau nak tahu, tempat letak kereta hotel kat sini dikongsi dengan tempat letak kereta pusat beli-belah. Kalau nak mudah, letakkan di tempat letak kereta berhampiran lif masuk ke hotel. Senanglah nak angkut beg semua.

Sebaik saja selesai meletakkan kereta, saya pun terus naik ke lobi hotel.  Tak sangka hotel lama ini telah diubahsuai semula menjadi sebuah hotel yang nampak mewah dan updated. Malah ruang yang menyambung hotel tersebut ke pusat beli belah juga cantik dan baru. Daripada lorong di hotel itu saja, dah boleh nampak Watson. Saya masih ingat lagi, dulu lorong itu nampak agak gelap dan suram.
Sekarang, bukan main lagi!

Di lobi The Pearl KL, saya telah dilayan dengan mesra dan proses daftar masuk juga pantas. Malah, kakitangan hotel juga memaklumkan kepada saya, kalau nak solat, boleh pergi suraunya atau hanya telefon saja Room Service untuk minta sejadah. Setiap bilik juga dilengkapi dengan kiblat untuk kemudahan menunaikan ibadah. Terus tak sabar terus saya menerjah ke bilik. Al maklumlah, dah lama tak tidur hotel. Masuk-masuk saja, bilik. Saya sangat berpuas hati dengan biliknya yang luas. Biasanya hanya hotel lama saja akan memperuntukkan saiz bilik yang begitu luas. Hotel baru jangan haraplah. Semua nakkan bilik yang lebih banyak, jadi saiz bilik pun lebih kecil. Cumanya pemandangan hotel tidaklah segah mana disebabkan bilik tu menghadap ke arah apartment.









Bagi mereka yang suka datang ke hotel untuk berendam tab mandi macam saya, aha! Inilah pilihan hotel yang tepat. Biasanya hanya hotel lama saja yang kebarangkalian mempunyai tab mandi itu tinggi. Hotel baru kebanyakan dah tak ada tab mandi. Almaklumlah Malaysia ni panas, nak berendam air panas apanya. Betul tak?

Bila dah daftar masuk hotel, biasalah, lain macam selesanya. Rasa tak nak keluar je daripada bilik. Fikiran jadi lapang dan tenang. Sebab itulah saya sukakan cuti inap di hotel untuk short escape walaupun hanya di hotel berdekatan. Lain dengan bercuti dan hanya duduk di rumah. Sebab saya jenis yang tak duduk diam. Kalau kat rumah, memang tak dapat bertenang. Semua benda nak dikemasnya. Ada saja tak kena.

Apa yang menarik kat hotel ni, mereka ada hidangkan bufet  makan malam The King of Grill. Apalah erti di sebalik cuti inap pendek kalau tak disulami dengan makanan sedap kan? Yang menariknya, bufet The King of Grill ni bertemakan masakan Itali. Bukan senang tau kat Malaysia ni nak dapat makanan Itali yang asli dan halal. Biasanya mesti susah sebab masakan Itali banyak menggunakan alkohol. Oh, bercakap fasal halal ni, jangan tak tahu, The Pearl KL adalah salah satu antara hotel di Malaysia yang mempunyai sijil halal untuk semua hidangannya, malah ia juga diiktiraf sebagai hotel Muslim friendly sejak mereka mula mensasarkan Muslim sebagai audien utama mereka.

Meh, cuci mata jap apa yang ada kat bufet ni. Bufet eksklusif ni dibuka di tingkat 23. Pandangan dari sini memang cantik walaupun sekadar pandangan kota. Memang feeling orang have-havelah gayanya.


























Kalau korang peminat oyster ataupun tiram. Memang wajib datang kat sini untuk cuba bufetnya. Kalau diikutkan, saya ni bukanlah peminat tiram. Tapi jujur saya cakap, tiram kat sini tak kiralah sama ada mentah ataupun dimasak, memang sedap gila. Biasanya saya seram nak makan oyster sebab kembang tekak. Tapi kat bufet ni, memang asyik melantak tiram saja. Aduh duh duh! Mungkin orang Itali lebih pandai masak tiram kot. Tu yang sedap tak terkata. Sampai tutuplah bufet tu baru rasa ngantuk nak balik bilik.

Keesokan harinya, saya pergi menjamah pula bufet sarapan di hotel. Sarapannya menyajjikan sarapan ruji rakyat Malaysia dan Antarabangsa seperti nasi lemak, bubur, telur, roti, mi udang dan sebagainya.  Lepas makan, terjah pula ke kemudahan yang ditawarkan oleh The Pearl KL. Biasalah, tak sah kalau pergi hotel tak pergi jenguk kolam renang. Ye dok? Luas, cantik dan boleh tahan juga. Sejuk mata memandang.

Selepas daftar keluar, saya bersiar-siar di pusat beli belah di The Pearl KL. Walaupun tak segah pusat beli-belah besar seperti MidValley, One Utama dan sebagainya, namun saya dapati banyak kedai-kedai yang menarik yang jarang didapati di pusat beli-belah yang lain terutamanya produk-produk bagi pasaran Cina seperti ubat-ubatan mereka, herba, produk makanan eksotik dan sebagainya. Memang satu pengalaman yang sangat unik bagi saya.

Maka, berakhirlah cuti inap  pendek saya di The Pearl KL. Nampaknya, kalau tertekan, bolehlah saya luang-luangkan masa dengan anak-anak pula di sini.

P/S: Selepas saya balik, barulah saya tersedar yang saya tertinggal charger. Saya sangat berpuas hati kerana pihak hotel telah menguruskannya dengan baik sekali. Tu charger ori tau.... Mujur cuti tempat dekat-dekat, boleh patah balik dapatkan charger. Kalau kat Paris? Jangan mimpilah.


King Of The Grill - Chinese New Year ( 1 - 1 Feb 2019 )
Dewasa : RM98+
Kanak-Kanak : RM45+

Chinese New Year Eve
Dewasa : RM118+
Kanak-Kanak : RM45+

Chinese New Year Eve ( 4 Februari 2019 sahaja, Level 5, Cafe 5).
Menu seperti di Executive Lounge Level 23 ( King Of The Grill, Buffet Italian)

Dewasa : RM98+
Kanak-Kanak : RM35


Untuk maklumat lanjut:

The Pearl Kuala Lumpur
Batu 5, Jalan Klang Lama,
58000 Kuala Lumpur

Tel : +603-79831111
Fax : +603-76219777
Email : enquiry@pearl.com.my
Website : www.pearl.com.my

Monday, 31 December 2018

Review: 2 in 1 Nano Facial di Toscana Medi Clinic

December 31, 2018 0
Review: 2 in 1 Nano Facial di Toscana Medi Clinic
Hai semua,

Selamat tahun baru. Semoga tahun baru ini membawa 1001 rahmat untuk anda semua. Maaf kerana telah lama menyepi. Mana taknya? Tak sangka pula hujung-hujung tahun begini kesibukan diri begitu memuncak. Sampaikan banyak deadline pun hanya ditepati paras-paras leher saja. Ngam-ngam sempat sajalah maknanya.

Sempena tahun baru ni kita nak kongsikan pengamatan baru kita setelah menimba pengalaman tentang 2 in 1 Nano Facial di Toscana Medi Clinic. Kalau diikutkan, sis memang terlalu sibuk untuk pergi mendapatkan rawatan muka, berspa dan bersantai bagai. Namun, apabila dipelawa oleh kawan, sis pun lembut hati dan luangkan juga masa dalam 1001 kesibukan untuk mencuba sendiri 2 in1 Nano Facial di Toscana Medi Clinic.

Nano Facial
Rugi wo tak rebut Happy Hour Facial Promotion ni!

Oleh kerana sis hanya pergi atas pelawaan orang dan terlalu sibuk, sis langsung tak buat apa-apa carian tentang facial atau rawatan wajah di Toscana Medi Clinic. Fikir sis, alah, it's just another facial for me. Sama je dengan facial-facial atau rawatan wajah yang sis pernah dapatkan sebelum ini.

Kebetulan kesibukan yang menghantui sis telah menyebabkan sis agak tertekan dan akhirnya membuahkan 'hasil' berupa jerawat di wajah. (Uwa!!!) Yang paling geram sekali, semua jerawat tu berkumpul di kawasan tengah aka centre part. Grrrr.... Tahu tak jerawat apa yang paling sis benci? Jerawat bernanah dan yang lokasinya tumbuh di bahagian tengah muka!! Pfffffft!! Geramlah!

Apa-apa pun, pada hari tersebut, sis pun pergilah ke Toscana Medi Clinic yang terletak di Solaris Dutamas (Ala, yang kat Publika tuuu). Sis diminta untuk mengisikan butiran pada borang yang diberikan kemudiannya diajak masuk ke dalam bilik rawatan.

Memandangkan sis dah tahu memang nak pergi facial, hari tu sis datang dengan wajah tanpa secalit solekan. Mat salleh kata bare atau naked face. Cuma pakai sunblock dan liptint saja. Kalau tak pakai liptint, nanti orang ingat mayat hidup mana pulak nanti kan? Bagi kesejahteraan sejagat, lebih baik kita jangan keluar takutkan orang ramai.

Lorong
Menuju ke Toscana Medi Clinic

Bridge from Publika
Dari Publika, ambi jambatan ke Block D. Dari situ dah boleh nampak
Lounge
Lounge. Nampak classy dan kemas teratur


Treatment Room
Ni bilik rawatan sisi
Memandangkan 2 in 1 Nano Facial ni kita boleh pilih antara rawatan slimming, brightening, hydrating atau lifiting, sis pun telah memilih slimming kerana merasakan muka v sis dan makin membulat menjadi u. Kalau tak dibendung, jadi o pula nanti. Uish... Seram.
Makanya ahli terapi pun menyuntik keluar sejumlah serum slimming dan diasingkan untuk kegunaan sis. Mula-mula sekali, macam mana-mana facial, tentulah proses pembersihan wajah akan dilakukan bagi menanggalkan segala daki, debu dan solekan yang ada pada wajah.

Setelah itu, ahli terapi menyapukan skrub pada muka dan diikuti proses pengewapan wajah menggunakan 'steamer'. Okay, setakat ni sis masih dalam hati, see.... it's just another facial.


Nano facial scrub
Sapu scrub kat muka dulu

Steaming facial
Pastu wapkan muka

Massage Facial
Urut muka ni paling best...
Namun, apa yang mendebarkan seterusnya ialah setelah diwap dan diurut wajah, ahli terapi mula mengeluarkan senjatanya. Iaitu sejenis alatan yang digelar micro dermabrasion device.  Peralatan mempunyai diamond tip atau permukaan hujung yang kasar dan berputar untuk tujuan melicinkan permukaan kulit. Biasanya micro dermabrasion ni sangat berkesan untuk menanggalkan kulit mati.

Microdermabrasion device
Ni microdermabrasion device
Okey, yang ni memang lain daripada facial yang lain kerana selama ni tak pernah lagi buat microdermabrasion sewaktu facial. Kira alat ni memang canggih betullah. Oleh kerana bahagian dagu u shape kita lebih gelap daripada bahagian muka yang lain, ahli terapi menggunakan kekuatan yang lebih tinggi daripada kawasan lain untuk menanggalkan kulit mati di situ.

Oleh kerana sis mempunyai kulit sensitif, microdermabrasion ni agak menyengat pada muka. Tapi nak cantik punya pasal. Sis tahankan saja. Gitu!! Menurut Doktor Lashela, ia bertindak seperti kertas pasir untuk menyingkirkan apa yang tak rata dan cela pada kulit.

Selepas microdermabrasion, Tiba pula proses seterusnya iaitu extraction atau pengekstrakan. Kalau korang selalu baca blog sebelum ni, tentu korang tahu, kita ni jenis yang say no to extraction. Tapi bila fikir geram juga dengan jerawat bernanah 3 ketul tu, sis merelakan saja. Adoiiii... sakitnya. Biasalah, orang tak pernah buat extraction buat extraction.

Selesai proses extraction, kita beralih pula pada langkah yang seterusnya iaitu microneedling. Mula-mula sekali, slimming serum yang sis pilih tu disapukan pada wajah. Kemudiannya, mulalah mesin microneedling diaktifkan dan rawatannya dilakukan pada setiap bahagian muka.

Okay, yang ni bagi sis scary sikit. Microneedling ni proses mencucuh jarum-jarum yang halus pada kulit muka kita. Konsep microneedling ni berasaskan kulit kita akan regenerate atau memperbaiki dirinya sendiri apabila mengalami kecederaan. Jadi microneedling ni sebenarnya kecederaan sengaja yang dilakukan pada permukaan kulit untuk merangsang pembaharuan dan kerja-kerja pembaikan kulit. Hasilnya? Kulit baru yang lebih licin yang anjal dapat dihasilkan.

Microneedling
Nilah alat microneedling. Ada banyak jarum tu...
Bagi sis, yang ni agak sakit terutamanya pada bahagian wajah yang tak ada tulang. Jadi kalau korang jenis takut sakit atau tak tahan sakit, boleh request untuk gunakan kekuatan yang lebih rendah. Kalau sis ni, kiasu. Nak cantik punya fasal, tahankan sajalah labu. Pastu sakit. Uwaaa!

Microneedling
Rawatan bermula
Oh ya, microneedling ni jugalah yang akan membantu serum yang disapukan sebelum ni dapat diserap dengan lebih baik oleh kulit kita. Selesai saja proses microneedling, sis mendapat kulit sis kemerah-merahan. Uwa! Sekali lagi rasa nak nangis. Namun ahli terapi terangkan biasanya kesan kemerah-merahan akan surut selepas calming mask.
After Treatment
Merah-merah muka sis

Makanya, teruslah kita meneruskan langkah seterusnya iaitu calming mask ataupun Bahasa Melayunya pupur muka. Okey, selepas kena dera dengan microdermabrasion dan microneedling tu,
memang ni yang sis perlukan. Rasa sejuk dan sedap je wajah. Perghh! Nikmat. Sampai tertidurlah.

Mask

Tapi biasalah, yang best tulah sekejap je tamat. Selepas tanggalkan mask dan urutan wajah. Ahli terapi pun sapukan krim tabir suria atau sunblock. Okey. Boleh balik rumah dah.

No reddish no downtime
Ni lepas abis treatment, terus sis check muka merah lagi tak

Selepas tamat rawatan, sis juga diberi kesempatan untuk sesi konsultasi dengan doktor yang cukup manis oranngya. Namanya Doktor Lashela Darmadhass. Menurut Doktor Lashela, 2 in 1 Nano Facial ni digelar Nano Facial kerana ia menggabungkan dua rawatan micro iaitu microdermabrasion dan microneedling. Nano iaitu kecil sinonimlah kepada mikro. Huhuhu... Nasib baik doktor terangkan. Kalau tak sumpah tak tahu.

Dr Lashela
Nilah doktor si cantik manis. Busy betul dia.
Sis yang masih lagi kemerah-merahan muka pun tanyalah doktor. Doktor, doktor. Kata facial ni takde downtime (waktu pemuliha). Tapi wajah sis merah-merah. Doktor pun kata, oh ini normal untuk orang yang kulit sensitif. Kalau kulit biasa, memang no downtime. Tak ada merah-merah yang hodoh seperti normal facial di spa. Awak punya sekejap lagi eloklah tu. Dan memang betul. Lepas habis mengajukan beribu soalan kat Doktor Lashela, wajah sis terus pulih seperti biasa.

Satisfying result
Lepas jumpa doktor, nak balik, tengok-tengok merah dah surut

Menurut doktor lagi, selepas 5-7 hari kemudian, tentu sis dapat merasakan perbezaan pada kulit di mana kulit akan nampak lebih berseri dan licin. Masa entry ni dibuat, seminggu dah pun berlalu. Dna memang ya, kulit nampak lebih cantik dan lebih menyerap serum atau bahan penjagaan yang digunakan. Mekap pun tak bercapuk seperti dulu.  Tulah, siapa suruh banyak kumpul kulit mati sebelum ni?

Banyak lagi yang Doktor Lashela terangkan kepada sis. Mujurlah dia sabar menjawab semua persoalan yang sis ajukan. Muahahaa... Kalau orang lain, dah kena tempeleng kot. Oh ya, selain facial atau rawatan wajah. Banyak lagi perkhidmatan yang ditawarkan oleh Toscana Medi Clinic. Boleh rujuk FBnya di bawah nanti.

Korang, sis ada kesimpulan  yang nak disampaikan kepada para pembaca sekalian. Selepas mengalami sendiri 2 in 1 Nano. Banyak bacaan dan carian yang telah sis lakukan di internet. Apparently (wah, terus speaking), Medical-grade facial treatments, also known as medi-facials, are treatments that are designed to treat particular skin conditions and are safe for all skin types. These are done at medical cosmetologists office using certain devices and constituents like microdermabrasion, peels , Photo rejuenation (IPL), LED Therapy , microcurrents and dermaplaning and a combination of these"

Ha, tahu. Ada yang malas nak baca. Senang kata, rawatan wajah bergred medikal atau rawatan muka medi (medifacial) ni menggunakan satu atau kombinasi alatan  yang canggih untuk tujuan kecantikan. Berbeza dengan facial biasa di spa walaupun macam-macam mesin dia pakai, ia adalah sama sekali berbeza ya! Berbeza. Kenapa? Sebab alatan ni hanya boleh digunakan bagi mereka yang certified sahaja.

Selepas merasai perbezaaan antara spa facial dan medical grade facial, sis terus rasa macam nak pecah tabung untuk buat medical grade facial yang positif hasilnya ni. Ketagih rasanya. Well, beauty is addictive. Khennn.... kalau tak, takdelah orang sesetengah orang jadi ketagih nak buat pembedahan kosmetik. Gitu! Sis jadi lagi tergoda bila melihatkan ahli terapi yang dah berusia 40-an tu mempunyai kulit yang anjal. Rahsianya? Dia kata setiap bulan dia buat sekali facial ni. Wow!!

Okey, sekian perkongsian kali ini. Memang sis teruja nak kongsikan tentang pengetahuan baru tentang perbezaan antara spa facial dan medi-facial ni. Muahahahah! Rasa nak jerit biar satu dunia tahu.

Da~~~

Toscana Medi Clinic
Lot 01 & 02 Level G4 Block D5
1, Jalan Dutamas 1, Solaris Dutamas, 
50480 Kuala Lumpur, 
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
FB: Toscana Medi Clinic
Tel/Whatsapp: 0166088846 or 0122912137


Monday, 26 November 2018

Servis Tempahan Selempang Murah dan Terbaik oleh Partitothyme

November 26, 2018 0
Servis Tempahan Selempang Murah dan Terbaik oleh Partitothyme
Hai semua,

Harini nak citer fasal selempang. Nak dijadikan cerita, saya ada Majlis Makan Malam Tahunan beberapa minggu lepas. Temanya Around The World gitu. Senang kata bila ada Majlis Makan Malam ni ramailah yang akan berpakaian mengikut tema kan. Kalau tak ikut, baik tak payah susah-susah penganjur buat tema. Betul tak?

Saya ni sebenarnya sejenis yang pemalas. Malas nak sewa baju mahal-mahal. Lagipun hadiah Anugerah Pakaian Terbaik ni, takdelah lumayan sangat. Muahahahahah... Jadi, rasanya tak berbaloilah nak sewa baju beriya sangat. Muahahahha....

Beberapa minggu sebelum majlis lagi ramai dah berbincang rancak nak pakai baju apa. Kebanyakan daripada mereka memilh baju tradisi daripada seluruh dunia untuk diperagakan pada majlis makan malam tu. Memang meriahlah. Saya? Huhuhu... Atas dasar kepemalasan saya, saya pun mengambil keputusan untuk jadi Miss World je untuk majlis kali ni. Muahahaa... Kata Around The World. Kalau setakat pakaian salah satu suku kaum tu, tak cukup world lah gamaknya. Betul tak? Almaklumlah Miss World je yang pergi bertanding menjelajah dunia. Lagipun, tak payah labur duit banyak-banyak sewa baju or beli baju. Pakai jelah baju dinner yang ada. Yang penting, ada tiara dan selempang (sash). Senang. Habis citer.

Kononlah feeling-feeling Ratu gitu kan... Nak pakai tiara dan selempang.

Makanya, saya pun pergilah ke beberapa kedai parti di KL. Tapi sungguh menghampakan sebab kebanyakan selempang atau sash yang mereka jual tu, terlalu generic. Kebanyakannya cuma Bride To Be, Groom To Be, Birthday Girl atau Birthday Boy je. Pfftt... Bosan. Ingatkan senang nak cari selempang Miss World ni. Rupa-rupanya susah.

Jadi saya pun terfikirlah, mungkin kena tempah khas kot. Adoi. Tapi dah last-last minute ni nak cari kat mana pulak? Pfft... Tulah. Suka sangat buat kerja last minute. Padan muka. Tapi bak kata orang, usaha tangga kejayaan. Oleh itu, saya pun merajinkanlah diri untuk bertanyakan pak cik Google dan adik Instagram.

Mula-mula dapat satu IG ni, boleh buat tempahan khas Sash. Tapi sayangnya dia based kat Johor. Oleh kerana kita baru start tanya hari Selasa walhal partinya hari Sabtu, makanya dia tak sempat siapkan. I am soooo sad. Tapi kerana saya ni jenis cukup berusaha dan sewel walaupun dah last minute, saya terus mencari. Kali ini jumpalah Partitothyme. Ha. yang ni based kat Selangor. Kita pun cubalah whatsapp. Daripada profil Instagram ni, nampak memang ramai yang tempah daripada Partitothyme. Artis pun ada u! Memang kelas. Jadi kita pun cuba Whatsapp dia.

Alhamdulillah. Usaha tangga kejayaan katanya. Pertanyaan saya dijawab dengan baik oleh Partitothyme. Bila saya cakap cuma nak tempah satu je dan nak cepat pun, dia kata sempat. Weeee! Maka gembiralah hati ini.

Rupa-rupanya menarik juga proses menempah selempang aka sash ni. Ingatkan cakap je wording apa, terus dia bagi. Tapi ternyata tidak.

Mula-mula sekali, pilih dulu rekaan yang mampu menambat hati.











Lepas tu, pilih pula warna reben yang dikehendaki.



Selepas itu, beritahu perkataan yang ingin ditulis serta dan ia akan disesuaikan dengan font yang digemari. Font tu pun Partitothyme akan berikan pilihan untuk pilih.





Akhir sekali, barulah proses akan dimuktamadkan oleh Partitothyme dan anda, sebelum selempang tersebut dicetak.

Senang kata, memang mudah berurusan dengan Partitothyme kerana servisnya pantas dan sangat diyakini. Selepas buat bayaran pada hari Selasa, pada hari Rabu tu Cik Partitothyme dan siapkan rekaannya. Barang saya telah dipos pada hari Khamis dan alhamdulillah, barang sampai pada hari Jumaat. Weeee....

Makanya, sempatlah sis berpakaian persis Miss World pada majlis makan malam tersebut.

Korang bayangkan jelah tu sis ehhh....

Kepada Cik Partitothyme, maaf sebab tak share gambar. Sebab haritu tak sempat sangat ambil gambar berikutan perkara-perkara yang tak dijangka. Lagipun nak buat review ni terus. Apa-apa pun, terima kasih kerana memberikan servis perkhidmatan terbaik.

Bagi yang berminat untuk buat tempahan selempang, boleh contact:
Instagram: Partitothyme
Whatsapp: +60192964616

Ikhlas
Prettily Rare