Review: Pynocare White (Rahsia Kulit Sihat dan Berseri) - Prettily Rare

Wednesday, 8 April 2015

Review: Pynocare White (Rahsia Kulit Sihat dan Berseri)

Salam semua,

Harini saya nak kongsikan produk suplemen yang saya telah makan lebih daripada 2 tahun. Kan saya pernah citer saya ni setia orangnya (Ohohohoho...) Biasanya kalau dah sesuai dengan sesuatu produk, I will stick to it. Tapi pada masa yang sama, try2 gak produk lain kotlah ada yang lebih mengancam. Eleh... Jangan cakap korang bukan camtu... Podah! Mesti akan tergatal and terdetik nak beli produk lain kan? Kan? Kan? Kan? And kadang2 memang korang try pon kan? Kan? Kan?

Hokey! Kisah percintaan saya ngan produk ni bermula apabila saya tengah baca majalah-majalah wanita. N then saya terbaca pasal Glow. Perghhhh.... Memang tertariklah dengan info-info pasal Glow nih..... Kalau nak tau, Glow ni produk Mega Wecare. Company ni memang already established dalam bidnag farmaseutikal ni. Banyak gak produk bawah dia, antaranya vitamin C. Kalau tak caya leh google sendiri. Produknya pun banyak available over-the-counter.

Inilah Glow yang kakak maksudkan ya....
Glow ni memang menawan kalbukulah.... Macam2 saya baca positive review. Memang dah hampir2 tergoda and nak terbeli. Banyak kali masuk kuar masuk kuar kat farmasi Watson and Guardian tapi 6th sense ku kata jangan! Nanti dulu! Halahai....

Sampailah satu hari ni. Kakak terbaca pula pasal adik beradik Glow. Iaitu Pynocare. Masa tu terbaca kat satu brochure yang ada kat entah Guardian ke Watson. Dalam brochure tu katanya untuik best efek kena makan pynocare as well. Ni ha pynocare.


Inilah Pynocarenya kak cik.
So katanya kalau makan dua2 lagi elok.... Satu leh combat melasma and protect skin from UV ray satu lagi leh wat kulit kita Glowwww gitu... Kalau rajin nak baca... Ni ha FAQ pasal pynocare dan Glow.

http://www.glowforever.com/index.php/faqs

http://www.megawecare.lk/pynocare/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3


Memandangkan arwah mak saya dulu memang jenis yang banyak freckles and melasma. Saya sangat2 takut jadi muka bertompok2 macam arwah mak kalau tak buat sesuatu. Anda Glow dan Pynocare memang satu solusi masalah yang terbaik. Skarang ni pun ada dua tompok pigmentasi kat atas kening. Dan yang paling menakutkan, banyak gila pigmentasi kat tanganku. Yelah, orang cina-cina kata, kalau nak tau pompuan tu tua ke tak, satu tengok leher. Satu lagi tengok tangan. Huk! Huk!  Tak rela ku untuk tua sebelum usia. N taknaklah muka macam Lindsay Lohan tu.... (Yep..muka arwah mak memang camtu sebab freckles)

Tapi masalahnya kalau beli dua2 ni aka Pynocare + Glow, poketku pula akan tercedera. Mana taknya? Sebab dua2 ni mau RM360 gak.... Mana nak cekau?? Ni dah macam makan SNE + Beautskin yang kononnya Adira tu makan dah ni!! Yang kebetulannya pulak, kapsul SNE ngan Beautskin ni... Sejibik macam kapsul Pynocare ngan Glow. Ni yang kakka perasan la... Tak caya? Korang tengoklah!! Satu warna itam macam Glow, satu lagi warna merah macam pynocare. Gila tak sama?



Ckp pasal SNE ni, kita memang pernah wat research gak... Tapi tak minatlah... Sebabnya? Lain kali lah citer... heheheheh....

Sedang ku kedukaan sebab tak nak tua awal tapi nak kulit cantik tanpa perlu pakai haper2 mekap... Daku telah menemuinya. Tada!! Pynocarewhite! Penyelamat kulit kusam dan bermasalah dan penyelmat poket bocorku!

Pynocarewhite

Info tentang Pynocare White ada di sini

 http://www.megawecare.com/products/complimentary-medicines/skin-care/pynocare-white

Nilah berita baik di alam semesta bagi saya sebab kat dalam Pynocare White ni, hamik ko! Dua2 ada. So nak perlindungna UV leh, nak combat melasma bleh, nak pemutihan pon boleh! Tak de hal!! Pastu leh galakkan pembentukan kolagen dalam badan. Lebih fungsi dan lebih penjimatan. Sekotak baru RM240 saje. Apa lagi yang korang nak???  Extra ingredient yang tak terdapat dalam Pynocare White ni adalah Lykopen untuk pemutihan ngan Grape Seed extract.

Sasaran Kepada .
Wanita yang mempunyai masalah jeragat atau pigmentasi.
Wanita yang mempunyai masalah warna kulit yang tidak sekata/kulit kusam.
Wanita yang menginginkan kulit yang cerah/putih dan gebu.
Wanita yang mempunyai masalah kulit kering.
Serta kulit yang berjerawat/berparut.
Wanita yang inginkan kulit wajah yg tegang dan kelihatan muda.
Wanita yang ingin kurang kedutan di muka dan mengecilkan liang pori.


Kenapa Pynocare?

Produk ini di syorkan oleh kebanyakan skin specialist doctor dan tidak dijual di farmasi melainkan pynocare kotak biru boleh di beli di farmasi...eg..farmasi Caring.
Dapat meningkatkan pencerahan kulit dalam masa yang singkat...biasanya dlm masa 2/3 bulan dah dapat kesannya.
Melawan 'melasma' dari akar nya
Melegakan 'inflamation'
Melancarkan proses collagen synthesis
Menguatkan capillary darah dan melancarkan peredaran darah.




Bahan-bahan

Each softgel consist : MSCC Complex (520mg)
French Marmite Pine Bark Extract (Piwhite)
Vitamin C and E
D. Salina extract
Lycoskin - tomato extract
lucent-P
Gelatine from Bovine

Pembungkusan :

60 kapsul dalam setiap kotak

Cara Pengambilan :

1 kapsul, 2 kali sehari selepas makan.

Pengajian Secara Klinikal :

HUKM - 76% kadar pencerahan kulit dan penurunan ketara pigmentasi selama 8 minggu
Spin Control Institute, France - 85% kadar pengecilan pigmentasi dan pencerahan kulit dalam 12 minggu.
Tiada kesan sampingan yang memudaratkan.
Keberkesanan Pynocare White :

dapat dilihat perubahan kulit dalam masa 2 hingga 3 bulan setelah mengambil Pynocare White bergantung kepada warna kulit, size pigmentasi dan tona kulit.
Keberkesanan mungkin berlainan bagi setiap wanita atas sebab perbezaan kulit.


Sori... saya sebenarnya pun xsuka nak copy and paste saje ready information. Tapi ada sesetengah reader nak baca yang skema, ada pula sesetengah reader yang nak baca pengalaman blogger itu sendiri...


Pengalaman dan testimoni saya:

Lepas makan Pynocarewhite, mula-mula saya selalu rasa haus. Sebab saya memang jenis tak suka minum air. So terpaksalah minum juga sebab nak hilangkan dahaga.

Lepas tu saya dalam masa 2 minggu saya dapati kulit lebih lembut dan yang paling best, kalau dulu kaki senang bersisik sebab duduk aircond, sekarang dah tak lagi, Kulit rasa lembap je.. Huhuhu...

Jerawat pun susah nak tumbuh. Kalau tumbuh pun tak macam dulu. Bukan lagi jenis jerawat yang besar2 bernanah tu. Tapi lebih kepada yang macam white head. Tiada nanah. Bila picit, sebum terkeluar and esok je dah heal macam biasa. Sebab Pynocarewhite kan ada anti-inflammatory function. So xdelah jerawat meradang.

Kulit pun tak snang burn. Sebab dia dah ada natural uv protection. Kalau kita rajin pakai spf sblum kuar, lagilah kulit terpelihara.

Kulit glowing dan moist sentiasa. Senang nak apply mekap. Tak apply mekap pun kulit nampak cantik.

Yang best skali tompok pigmentasi kat kening tu dah pudar. Nak cakap ilang langsung tu idaklah. Tapi memang serius pudar. Begitu juga tompok2 pigmentasi kat tangan

Weeeee!!


Ni salah satu testimoni yang terbaik. Kak Mas.


Acaner? Tergoda idak?? Kalau berminat leh whatsapp me at 017-7140400.

No comments:

Post a Comment