April 2015 - Prettily Rare

Wednesday, 8 April 2015

Review: Pynocare White (Rahsia Kulit Sihat dan Berseri)

April 08, 2015 0
Review: Pynocare White (Rahsia Kulit Sihat dan Berseri)
Salam semua,

Harini saya nak kongsikan produk suplemen yang saya telah makan lebih daripada 2 tahun. Kan saya pernah citer saya ni setia orangnya (Ohohohoho...) Biasanya kalau dah sesuai dengan sesuatu produk, I will stick to it. Tapi pada masa yang sama, try2 gak produk lain kotlah ada yang lebih mengancam. Eleh... Jangan cakap korang bukan camtu... Podah! Mesti akan tergatal and terdetik nak beli produk lain kan? Kan? Kan? Kan? And kadang2 memang korang try pon kan? Kan? Kan?

Hokey! Kisah percintaan saya ngan produk ni bermula apabila saya tengah baca majalah-majalah wanita. N then saya terbaca pasal Glow. Perghhhh.... Memang tertariklah dengan info-info pasal Glow nih..... Kalau nak tau, Glow ni produk Mega Wecare. Company ni memang already established dalam bidnag farmaseutikal ni. Banyak gak produk bawah dia, antaranya vitamin C. Kalau tak caya leh google sendiri. Produknya pun banyak available over-the-counter.

Inilah Glow yang kakak maksudkan ya....
Glow ni memang menawan kalbukulah.... Macam2 saya baca positive review. Memang dah hampir2 tergoda and nak terbeli. Banyak kali masuk kuar masuk kuar kat farmasi Watson and Guardian tapi 6th sense ku kata jangan! Nanti dulu! Halahai....

Sampailah satu hari ni. Kakak terbaca pula pasal adik beradik Glow. Iaitu Pynocare. Masa tu terbaca kat satu brochure yang ada kat entah Guardian ke Watson. Dalam brochure tu katanya untuik best efek kena makan pynocare as well. Ni ha pynocare.


Inilah Pynocarenya kak cik.
So katanya kalau makan dua2 lagi elok.... Satu leh combat melasma and protect skin from UV ray satu lagi leh wat kulit kita Glowwww gitu... Kalau rajin nak baca... Ni ha FAQ pasal pynocare dan Glow.

http://www.glowforever.com/index.php/faqs

http://www.megawecare.lk/pynocare/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3


Memandangkan arwah mak saya dulu memang jenis yang banyak freckles and melasma. Saya sangat2 takut jadi muka bertompok2 macam arwah mak kalau tak buat sesuatu. Anda Glow dan Pynocare memang satu solusi masalah yang terbaik. Skarang ni pun ada dua tompok pigmentasi kat atas kening. Dan yang paling menakutkan, banyak gila pigmentasi kat tanganku. Yelah, orang cina-cina kata, kalau nak tau pompuan tu tua ke tak, satu tengok leher. Satu lagi tengok tangan. Huk! Huk!  Tak rela ku untuk tua sebelum usia. N taknaklah muka macam Lindsay Lohan tu.... (Yep..muka arwah mak memang camtu sebab freckles)

Tapi masalahnya kalau beli dua2 ni aka Pynocare + Glow, poketku pula akan tercedera. Mana taknya? Sebab dua2 ni mau RM360 gak.... Mana nak cekau?? Ni dah macam makan SNE + Beautskin yang kononnya Adira tu makan dah ni!! Yang kebetulannya pulak, kapsul SNE ngan Beautskin ni... Sejibik macam kapsul Pynocare ngan Glow. Ni yang kakka perasan la... Tak caya? Korang tengoklah!! Satu warna itam macam Glow, satu lagi warna merah macam pynocare. Gila tak sama?



Ckp pasal SNE ni, kita memang pernah wat research gak... Tapi tak minatlah... Sebabnya? Lain kali lah citer... heheheheh....

Sedang ku kedukaan sebab tak nak tua awal tapi nak kulit cantik tanpa perlu pakai haper2 mekap... Daku telah menemuinya. Tada!! Pynocarewhite! Penyelamat kulit kusam dan bermasalah dan penyelmat poket bocorku!

Pynocarewhite

Info tentang Pynocare White ada di sini

 http://www.megawecare.com/products/complimentary-medicines/skin-care/pynocare-white

Nilah berita baik di alam semesta bagi saya sebab kat dalam Pynocare White ni, hamik ko! Dua2 ada. So nak perlindungna UV leh, nak combat melasma bleh, nak pemutihan pon boleh! Tak de hal!! Pastu leh galakkan pembentukan kolagen dalam badan. Lebih fungsi dan lebih penjimatan. Sekotak baru RM240 saje. Apa lagi yang korang nak???  Extra ingredient yang tak terdapat dalam Pynocare White ni adalah Lykopen untuk pemutihan ngan Grape Seed extract.

Sasaran Kepada .
Wanita yang mempunyai masalah jeragat atau pigmentasi.
Wanita yang mempunyai masalah warna kulit yang tidak sekata/kulit kusam.
Wanita yang menginginkan kulit yang cerah/putih dan gebu.
Wanita yang mempunyai masalah kulit kering.
Serta kulit yang berjerawat/berparut.
Wanita yang inginkan kulit wajah yg tegang dan kelihatan muda.
Wanita yang ingin kurang kedutan di muka dan mengecilkan liang pori.


Kenapa Pynocare?

Produk ini di syorkan oleh kebanyakan skin specialist doctor dan tidak dijual di farmasi melainkan pynocare kotak biru boleh di beli di farmasi...eg..farmasi Caring.
Dapat meningkatkan pencerahan kulit dalam masa yang singkat...biasanya dlm masa 2/3 bulan dah dapat kesannya.
Melawan 'melasma' dari akar nya
Melegakan 'inflamation'
Melancarkan proses collagen synthesis
Menguatkan capillary darah dan melancarkan peredaran darah.




Bahan-bahan

Each softgel consist : MSCC Complex (520mg)
French Marmite Pine Bark Extract (Piwhite)
Vitamin C and E
D. Salina extract
Lycoskin - tomato extract
lucent-P
Gelatine from Bovine

Pembungkusan :

60 kapsul dalam setiap kotak

Cara Pengambilan :

1 kapsul, 2 kali sehari selepas makan.

Pengajian Secara Klinikal :

HUKM - 76% kadar pencerahan kulit dan penurunan ketara pigmentasi selama 8 minggu
Spin Control Institute, France - 85% kadar pengecilan pigmentasi dan pencerahan kulit dalam 12 minggu.
Tiada kesan sampingan yang memudaratkan.
Keberkesanan Pynocare White :

dapat dilihat perubahan kulit dalam masa 2 hingga 3 bulan setelah mengambil Pynocare White bergantung kepada warna kulit, size pigmentasi dan tona kulit.
Keberkesanan mungkin berlainan bagi setiap wanita atas sebab perbezaan kulit.


Sori... saya sebenarnya pun xsuka nak copy and paste saje ready information. Tapi ada sesetengah reader nak baca yang skema, ada pula sesetengah reader yang nak baca pengalaman blogger itu sendiri...


Pengalaman dan testimoni saya:

Lepas makan Pynocarewhite, mula-mula saya selalu rasa haus. Sebab saya memang jenis tak suka minum air. So terpaksalah minum juga sebab nak hilangkan dahaga.

Lepas tu saya dalam masa 2 minggu saya dapati kulit lebih lembut dan yang paling best, kalau dulu kaki senang bersisik sebab duduk aircond, sekarang dah tak lagi, Kulit rasa lembap je.. Huhuhu...

Jerawat pun susah nak tumbuh. Kalau tumbuh pun tak macam dulu. Bukan lagi jenis jerawat yang besar2 bernanah tu. Tapi lebih kepada yang macam white head. Tiada nanah. Bila picit, sebum terkeluar and esok je dah heal macam biasa. Sebab Pynocarewhite kan ada anti-inflammatory function. So xdelah jerawat meradang.

Kulit pun tak snang burn. Sebab dia dah ada natural uv protection. Kalau kita rajin pakai spf sblum kuar, lagilah kulit terpelihara.

Kulit glowing dan moist sentiasa. Senang nak apply mekap. Tak apply mekap pun kulit nampak cantik.

Yang best skali tompok pigmentasi kat kening tu dah pudar. Nak cakap ilang langsung tu idaklah. Tapi memang serius pudar. Begitu juga tompok2 pigmentasi kat tangan

Weeeee!!


Ni salah satu testimoni yang terbaik. Kak Mas.


Acaner? Tergoda idak?? Kalau berminat leh whatsapp me at 017-7140400.

Monday, 6 April 2015

Review: Tranexamic Acid (Transcap)

April 06, 2015 0
Review: Tranexamic Acid (Transcap)
Salam,

Harini libido terover. So, lepas dah taip satu entry, taip lagi entry. Masa excited lebeh ni lah kene ambil peluang luahkan semua yang terbuku. Kalau tak, jadinya macam post sebelum nilah... Peram berbulan2 baru nak tulis. Maklumlah orang bz...

Okeh, kali ni saya nak citer pasal tranexamic acid (kapsul) pulak. Nak dijadikan citer lagi (haih? Banyak nau citer kau?) sebab dah tak brani cucuk2 ni, kita telan2 lah pulak kan? Kah kah kah (Ya, saya memang jenis tak serik kot). Sbenarnya memang saya pengguna setia satu produk ni. Tapi biasalah... dalam setia2 tu, mencari2 gak kot ada produk yang lebeh hebat.

So kat group kosmetik ngan insta saya banyak nampak pasal kapsul tranexamic acid ni. Biasa seller akan tulis macam ni untuk tarik pelanggan,"Nak putih melepak tapi takut cucuk2? Ambil Tranexamic acid pon boleh"
Nilah rupa transcaps ni aka tranexamic acid

Okeh, seperti biasa. Saya memang jenis yang suka google mengoogle, siasat menyiasat nak2 kalau bab kecantikan ni. Entah naper... Kalau research bab ni rajin je. Cuba bos bagi keje sroh research, lembik dan tak bersemangat je rasanya. (hehehehehe....)

So, sy tros google and dapati tranexamic acid tu sebenarnya ubat beku darah. Biasa orang guna untuk kawal pendarahan yang teruk. Hasil google menggoogle, saya pun dapati ubat ni tak boleh pakai secara berpanjangan. Maksimum boleh diambil dalam jangka masa 6 bulan SAHAJA. Pastu kena stop!

Saya plak rajin bebenau follow insta org n fb orang pasal bebender mcm ni. So nampaklah sorang seller ni complain kat status dia bila ada orang tegur yang tranexamic acid ni, selamat ke dimakan untuk jadi putih sbb bukan ke ni ubat beku darah? Seller ni pon jawablah: "Ramai doktor yang tak update sbenarnya. Ubat camni bleh juga digunakan untuk tujuan kosmetik untuk jadi putehhh"

Hmmm... Hmmm... 

Jadi, saya pon approach a few sellers untuk tanya harga. Mak ai! Ada jual sampai 300 per botol. Ada yang jual 180 hajer.... Pastu diorg ckplah transcap ni ada ori ngan fake... Kena pandai pilih...Bla bla bla... Ni cara nak bezakan katanya:






Menurut seller tu, kalau period xleh konsume ubat ni. Sebab t period tak kuar. Yerlah kan, benda ni kan ubat beku darah. Pastu mcm2 lah saya tanya lagi. Semua dia jawab dengan berhemahnya. Yang benda pling saya tak leh lupa. Dia kata yang bahaya tu kalau beli yang palsu. Kalau beli ori insyallah berkesan. Pastu dia suruh saya minum air bebanyak. (baiklah!)

Skejap je barang tu smpai. Hehehehe... saya pun bacalah deskripsi kat botol tu sebab saya ni memang ulat buku yang terkenal dengan suka membacanya. Kalau berak pun, habis label syampu,berus gigi ngan sabun saya baca. Hish! Tak senonoh. Hasil bacaan tu, dia kata orang yang ambil pil perancang tak boleh amik ubat ni... Erk!!!! So cepat2 contact seller. Seller kata oopss.. lupa nak gtau.... Erkkkkkk...

So saya pun bagi lah ubat tu pada xxxx..... Sroh dia makan. Dia makan habiskan sebotol tapi kata xde perubahan katanya. So, kitorang pun wat bodo jelah pasal produk ni. Hehehehehehee....

Tapi, semalam, tetiba saya ternampak pula artikel ni....




So, korang rasa? Nak cuba tak? Nak cuba tak?

Skali lagi saya mau katakan, Anda berani anda cuba. Ada risiko sendiri tanggung.

OXOXO
Trauma Bersalin Caesarean di HUKM Specialist

Review: Mixing White Injection

April 06, 2015 12
Review: Mixing White Injection
Hai semua,

Harini kita nak cerita pasal produk suntikan yang memang banyak kat online market. Tak kiralah Facebook, Blog, Instagram mahupun ntah apa-apa sosial media lagi.

Sebenarnya story ni dah lama. Dari bulan 12. Tapi skarang baru nak tulis, Hehehehe... Ampun. Nak dijadikn cerita, saya ni memang orang yang sangat sensitif dengan produk kecantikan. Ada je produk kecantikan yang baru dan menarik, mesti saya nak buat kajian. Kalau banyak good review and setelah disiasat semuanya cun, memang gatal je nak mencuba. Tapi saya juga setia orangnya (Ahaks!) Kalau yang sy dah try terbukti elok, memang I will stick to it.

Okeh...dipendekkan cerita, Saya memang banyak subscribe group-group kat fb, so banyaklah produk2 baru yang orang akan promote dan akan keluar kat notification saya. Salah satunya produk injection. Katanya  artis sekian-sekian pun kononnya cucuk this produk, sebab tulah putih melepak, kulit bersih gebu halus bagai. Yang saya ni plak sebagai perempuan yang sentiasa nak kelihatan cantik, mestilah termakan pujuk rayu untuk kekal cantik. Mestilah nak mencuba. Hehehehe....

Namun yang demikian (skema skit yer) saya ni memang takut sakit. Hahahahah! So haruslah lagi saya berwaspada n berhati-hati kalau produk tu nak kena cucuk sana sini. Takut sakit ma.... Lagipun saya jenis urat halussss bangat. Doktor ngan nurse selalu tak jumpa urat, Kalau nak amik darah je mau 4-5 kali baru jumpa urat, Pastu pernah sekali tu doktor salah cucuk jarum, habis satu lengan saya lebam n pucat macam tangan mayat. T_T Mau tak nangis?? Dah lah nak pulih makan bertahun....

Okeh... Kita masuk ke cerita yang saya nak citer aka Produk Suntikan Mixing White.

Inilah rupa mixing white ni ya adik-adik

Berikut adalah kebaikannya seperti yang diuar-uarkan oleh online-online seller sekalian:

ACTIVE INGREDIENT:
L-GLUTATHIONE 1500 MG
NIACIN 300 MG ( VITAMIN B3 )
L-ASCORBIC ACID 500 MG
N-ACETYLCYSTEINE (NAC) 300 MG
M-TRANEXAMIC ACID 250 MG
HIGH ALPHA LIPOIC ACID 200 MG

Function of NIACIN
1) Niacin juga dikenali sebagai Vitamin B3.
2) Semua vitamin B membantu badan untuk menukar makanan (karbohidrat) menjadi bahan bakar (glukosa), yang digunakan untuk menghasilkan tenaga.
3) Vitamin B, sering dirujuk sebagai vitamin B kompleks, juga membantu badan menggunakan lemak dan protein. Vitamin B kompleks diperlukan untuk kesihatan kulit, rambut, mata, dan hati. Mereka juga membantu fungsi sistem saraf dengan betul.
4) Niacin juga membantu tubuh membuat pelbagai seks dan yang berkaitan dengan tekanan hormon dalam kelenjar adrenal dan bahagian-bahagian badan yang lain.
5) Niacin membantu melancarkan pengedaran darah.


So, memula wat kajian memang elok. Saya siap consult doktor lagi. Doktor kata ok. Tapi kena hati-hati sebab banyak produk injection online yang tiruan. Cara nak kenal cuma goncang botol tu, kalau berbuih2 lepas goncang, tiruanlah tu namanya. Kalau tak berbuih-buih ori. Pastu dr kata lagi satu kena tengok masa injection. First injection kena cucuk ke punggung. Kalau produk tu tak sesuai ngan kita  sekalipun, badan akan terus reject and kumuh keluar produk tu. Kalau sesuai aka tak ada allergy reaction, baru boleh start cucuk pakai IV or cucuk kat lengan. Menurut doktor tu lagi, kalau produk tu ori, cucuk tak rasa sakit or kalau sakit sekalipun, cepat je baik. Kalau produk tu tak ori, rasanya semacam perit and sakitnya. Ha! Gitu.....

Okeh...saya yang tak sabar ni pun belilah mixing white injection tu. Hehehehe... Tapi apakan daya sebab saya asyik sakit je, tu asyik delay nak cucuk-cucuk. Sebab doktor tak bagi cucuk kalau sakit. Saya lak masa tu asyik majang resdung. Huk! Huk! Bila nak putih cantik kalau camni?

Disebabkan frust tak dapat nak cucuk, saya pun teruskan berangan sambil melakukan aktiviti fevret saya aka surf internet tentang produk kecantikan. Saya pun check it out sorang doktor ni punya instagram. Doktor ni katanya pakar kulit/kecantikan kat Kelantan. Dia banyak buat rawatan secara amal untuk pelanggan-pelanggan dia. 

Agaknya Allah swt nak bagi petunjuk, saya ternampak post ni kat instagram dia. And saya terus tanya tentang statement dia tu: (P/S: Dreamfantasia is me)

  

Nakkan kepastian, saya terus whatsapp dia, banyak juga dia citer tapi maaf tak dapat nak tunjuk conversation whatsapp antara saya dengan Dato Drk sebab henpon rosak, so conversation pun ilang. Saya tanya dia btol ke produk ni tak berdaftar and btol ke produk suntikan cam ni takyah berdaftar kat KKM. Dia kata apa-apa produk makan, suntik n sapu semuanya kene daftar KKM. Biar KKM pastikan ia selamat.. Dia kata kerajaan Malaysia sayangkan kita, so semua perlu dipastikan berdaftar. Pastu saya tanya ada efek ke kalau gunakan... Dia ckp efek lain org lain efek. Kalau tak skrg, nanti. Last skali dia nasihatkan saya untuk buat pertanyaan kat KKM.  Pas insiden ni, saya memang bz... So lama tak buat apa-apa sampailah saya satu hari tu.... Saya terbaca ni plak:


 


   Kalau nak baca the whole article boleh tekan ni...


Untuk pengetahuan, Selain mixing white, online seller pun banyak jual produk glutax ni. Katanya yang ni lagi cepat kesannya...Ha gitu!


So, kalini sebab tak berapa bz sangat,saya terus buat pertanyaan kat KKM.


Lama jugalah nak tunggu KKM ni reply... Sampai dah terlupa dah pasal ni dek kebizian hidup.
Pastu satu hari tu, tetiba dapat emel ckp maklumbalas dah ada...

Inilah hasilnya:



So, kesimpulannya, saya dah kumpul whatever maklumat yang ada. Keputusan tetap di tangan anda. Anda berani anda cuba. Ada risiko sendiri tanggung.

Stakat ni tak berani lagi nak cuba produk2 suntik online bagai. Tapi dato dr k kosmetik tu pun ada wat suntik2. Yang tu...Hehehehe... Wat kajian dululah baru cuba. Kah kah kah! (Dasar pompuan tak reti serik!!!)