Nuffnang

Shop till you drop

Wednesday, 18 January 2017

Review: Amverton Cove Golf & Island Resort, Pulau Carey

Salam,

Nampak sangat kebelakangan ni kita excited sangat nak update blog kan? Dah kenapa? Ahahahha...
Kalini nak berkongsi dengan korang semua satu destinasi percutian yang dekat dan strategik bagi sesiapa yang tinggal di Lembah Klang. Ala, tak yah nak rahsia sangat kan? Tengok tajuk blog je dah tahu kita nak cakap pasal Amverton Cove Golf & Island Resort.



Why Amverton Cove? Kisahnya macam ni...Maulidur Rasul tahun lepas kan cuti panjang, so kita pun terasalah nak pergi jalan-jalan. Tapi masalahnya kalau hujung tahun, cuti sekolah dan ditambah pula dengan cuti umum yang panjang-panjang ni, mesti 1. jalan sesak, jem sana sini. 2. semua hotel ngan resort fully booked. Arghhhh! Buhsan. Kita pula jenis yang tak boleh nak preplan cuti awal-awal sangat sebab jadual tak menentu. Jenis hujung minggu nak bercuti, awal minggu baru terhegeh-hegeh nak cari tempat bercuti. Pfft... hampeh!

So bila hujung tahun, cuti sekolah, cuti umum panjang dan last minute camni, haruslah kita yang pemalas nak redah jam ni cari tempat percutian yang dekat-dekat saja. Kalau boleh, walaupun jem sejam dua dah sampai. Ahahhahaa... dasar pemalas! Yelah, bukannya mudah nak angkut munky2 kita yang nakal2 tu meredah jam. Skejap nak terberak, nak terkencing, skejap lapo nak muntahlah.. Lepas tu bergaduh bertumbuk menangis menjerit terlolong-lolong. Ish, stress tau!

So, sasaran kita  percutian kita adalah tempat seperti berikut:

1. Family friendly, banyak aktiviti untuk kanak-kanak dan dewasa
2. Santai tak ramai orang
3. Cantik tu wajib
4. Harga berpatutan
5. Ada bath tub untuk mak-mak berendam bila munky2 dah tido
6. Dekat-dekat je takyah pening redah jam
7. Menyeronokkan
8. Ada pool...

Ha! Google punya google, kita ternampaklah Amverton Cove Golf & Island Resort, Pulau Carey ni. Ala, stakat Pulau Carey yang kat Klang tu, berapa jauh sangat jelah dengan rumah kita kat Shah Alam tu kan?

Pastu yang menarik kita, hamboi! Bilik dia pun nampak menarik. Harga pun macam berpatutan je since masa tu ada promosi free macam-macam:



Tapi bila kita congak2 balik, sebenarnya lagi berunutng kalau amik bilik saja, pastu yang lain add on. Sebab tak semua yang dalam pakej tu kita sempat nak main. Mana taknya? Kat Kid's Fun Zone ngan swimming pool je dah tak puas main. Bebudak kan... bukannya reti pon nak merasa semua.

Jenis-jenis bilik yang ditawarkan:
1. Deluxe Family
2. Deluxe Room
3. Premier Suite
4. Courtyard Villa (with jacuzzi)
5. Amverton Villa (wih jacuzzi)
6. Lakefront Chalet

Oh ya. Kalau korang family besar, tempat ni pun sangat-sangat disarankan sebab korang boleh terus amik Amverton Villa (1136 kaki persegi) dan dua tingkat. So maknanya boleh duduk 2 family terus. Or sumbat jelah ramai-ramai. Kalau amik villa dapatlah private pool ngan jacuzzi. Memang superb!!

Yang paling kita suka kat resort ni adalah sebab tak ramai orang. Tak pack! So kitorang anak-beranak jelah yang conquer pool ngan slides tu. Slides tu memang best. Main berjam-jam pun takpe.

Lagi satu dia ada boat ride untuk p Animal Island. Memang sesuailah bawa budak-budak aka munky2 ku.

Last and not least, Kid's Fun Zone, letaklah berjam2 sekali pun bebudak tu, mesti masih rasa tak nak balik. Senang hati kita tengok diorang main puas-puas.

Ni antara facilities yang disediakan:

-Swimming pool
-Karaoke
-Pool table
-Gymnasium
-Kid's Fun Zone
-Kid's Game Room
-Pro Shop

Antara aktiviti pilihan yang boleh korang pertimbangkan:


Penatlah menaip, jom kita layan gambo-gambo dulu:

Lakefront Villa


Kalau santai kat pool, bolehlah nampak pemandangan padang golf yang indah ni

Gym bagi yang nak bersenam

Ada karaoke, tapi kalau g ngan anak-anak takde masa nak layan karaoke

Nilah kesukaan munky2, berjam-jam dok sini takmo keluar

Long shot of Kid's Fun Zone

Pool Table

Restoran

Spa

Ni Suite



Toilet best sebab ada bath tub, bolehlah badak berendam

Pool memang cantik


Ha, nilah slides kegemaran beta. Asyik conquer je since tak ramai orang

                       
Kesimpulannya percutian pendek kitorang anak-beranak kat Amverton Cove Golf & Island Resort ni memang superb sebab anak-anak memang terhibur giler. Sampai sekarang asyik dok sebut-sebut ajak kita pergi check-in lagi resort ni. Nak, ko ingat mak ko ni cop duit?

Cuma consnya, tengah hari ngan malam nak cari makan sedap tu agak sukarlah. Mungkin tak sukar kot bagi orang yang familiar dengan area situ. Kitorang Google restoran sedap kat situ end up makanannya memang menghampakan. Tu jelah yang menyedihkan bab percutian kitorang kali ni. Nasib baik esoknya tu buffet dia okay la juga.

Sekian laporan percutian kita di Amverton Cove Golf & Island Resort, Pulau Carey.

1 comment:

  1. Tengah mencari tempat untuk bercuti..tp x mau gi jauh2..mcm best gak tempat ni..lagi2 pool n kiddie zone dia..ni yg buat rasa nk pergi ni..hehehe.

    ReplyDelete

Lazada Special