Review: Hapus Bau Badan dengan Deodoran Smelly-No-More - Prettily Rare

Thursday, 17 March 2016

Review: Hapus Bau Badan dengan Deodoran Smelly-No-More

Assalamualaikum,

Harini nak citer satu kisah menyayat hati yang telah menghantui kakak selama berbulan-bulan. Malu gak nak gtau. Tapi demi membantu orang-orang lain yang mengalami masalah yang sama, kakak kongsikan juga agar jadi pedoman orang ramai. Gitu!!

Kisahnya macam ni, beberapa bulan yang lalu, hakak mendapati bau badan hakak semakin kuat. Bau ketiak!! Tak tahan weh! Dah macam bau ketiak lelaki dah gamaknya. Nak cakap kita tak pakai deodoran, memang kita pakai. Pagi-pagi pakai wangiiiii jek. Lepas sejam dua jam, terus bau hapak. Sendiri pun pening. Maka was-was lah diriku dan runtuhlah keyakinan diriku dek kerana bau hapak masam kelat tu.



Maka mulalah pelbagai persoalan yang timbul di minda. Eh? Deodoran ni tak sesuai kot dengan kita. So tukar deodoran. Mula-mula elok, tapi lama-lama bau tu jadi balik. So puncanya diri sendiri lah kot? Pastu hakak terpikir balik... Hmm.... Kuat makan herba ngan bawang kotttt.... Tapi fikir-fikir balik, kita tak suka makan kari. Bawang and bawang putih pun dah jarangmakan. Dah tu  kenapa?

Pastu kita pk balik, hmmm.... Sebab rajin bersenam kot? Hiking sana sini! Badminton, jogging bagai.
Tu bau badan semakin tepu? Fikir punya fikir malu woooo! Sebab satu group hiking tu campur. Ada lelaki ada pompuan. Malu weh!! Cuba bayangkan, naik satu kereta tapi satu kereta penuh bauuuu kitaaa je. Busuk lak tu. Kalau laki takpe. Ni pompuan! Pompuan! Malu weh!

Terus teringat satu budak kelas dulu, ada orang bagi dia deodoran sebab bau badan dia sangat kuat. Adakah ini balasan hakak? Tapi hakak tak bersubahat dalam kes tu. Dan hakak pakai deodoran!

Lagi satu kita perasan, bau badan ni lagi pekat dan mantap kalau pakai certain-certain fabrik punya baju. Contohnya spandex dan lycra. Perghhhh! Baunya kelas je! Walaupun tak delah sampai tahap baxxla tapi cukup dapat meruntuhkan keyakinan diri hakak! So, dah tak bolehlah kakak nak bercantik-cantik dan melawa pakai macam-macam baju. Nak contain bau tu punya pasal je, kakak banyak pakai baju cotton je.

Lepas tu, oleh kerana dah tukar bermacam-macam deodoran lain pun tetap busuuk semacam je, hakak pun dah malas nak pakai deodoran. Rasanya lagi okey bau badan kalau nak dibandingkan dengan pakai deodoran yang ada tu. Tup-tup, lagi masam dan hapak bau kita.

Bawang salah satu punca bau badan
Sampailah satu hari ni geram punya pasal. Hakak pun meluahkan kisah sedih yang menyebabkan kemurungan kepada budak intern kat depan, nama dia Amira. Kakak panggil dia Mira. Sejak dia datang ni, kitorang memang banyak berkongsi tips-tips kecantikan and macam-macam lagilah. Oleh kerana Mira ni muda lagi, bila citer pasal benda-benda camni, terus kakak rasa berjiwa muda. (Choy!)

Kita: Adik, perasan tak kalau kita pakai deodoran, lama-lama badan kita jadi busuk. Kena asyik tukar deodoran je.

Mira: Pasan.

Aku: Lagi satu kalau sesetengah baju and fabrik-fabrik tertentu tu, bau badan kita lagilah busuk semacam.

Mira: Memang kak. Nak2 kalau deodoran tu tak kena dengan bau badan kita. Bila dan bercampur dengan peluh kita mulalah jadi berbau.

Aku: Ha kan! Tak semua bau sesuai ngan badan kita. Perfume yang sama lain orang pakai, lain baunya. Ada orang pakai wangi je, tapi kalau kita pakai and tak sesuai dengan kita, terus jadi busuk

Mira: Ha tulah. Dulu Mira pun camtu. Sebab tulah Mira sekarang pakai ada satu deodoran tu. Tak ada bau. So bila berpeluh takdelah jadi bau yang pelik-pelik. Cuba hakak pakai Smelly-No-More. Cari kat Guardian ke Watson. Tapi mahal gaklah. Dia macam garam.

*Berikut adalah intipati lebih kurang daripada perbualan aku ngan Dik Mira tu.


Tak lama lepas tu, hakak pun dengan gigihnya pergi product hunting kat Watson. Masa tu pergi ngan Mira gak. Tapi ni Mira lain.  Ni Mira Kak Migha. Kah kah kah... Gigih iol citer dengan Mira lagi sorang ni betapa pentingnya hakak untuk mencari produk yang bernama Smelly-No-More dengan harapan hakak pun jadi Smelly-No-More! Weeeeee....

Wiraku, Abang Smelly-No-More


Smelly-No-More ni ada dua saiz. Satu 16.90 (60gm) satu 24.90 (120gm). Hakak terus grab yang besar je tros tanpa terhagak-hagak sebab frust bau badan kita smelly. Berikut adalah pengalaman dan review produk Smelly-No-More ni:

Day 1.

Pas beli tu esoknya pas mandi terus hakak pakai. Masa beli tak tengok penerangan. Perasan dia tulis Total Image je. Dalam hati terdetikm 'oooo... produk total image rupa-rupanya". Bila nak pakai baru terhegeh-hegeh tengok penerangan penggunaan produk. Rupa-rupanya bila nak pakai kena basahkan pakai air kt kepala garam tu. Pastu sapu kat ketiak.

Bila pakai, hakak rasa hmm... basah. Tapi sekejap je kering. Baguih! Tak melekit. So, hari pertama tu, hakak mendapati ketiak hakak masih berbau jantan. Tapi dah tak strong sangat bau tu. Hakak suka! Hepi! Berbaloi!

Day 2

Pagi sebelum kuar rumah sapu Smelly-No-More cam biasa. Sampai petang ok je bau. Double check bau ketiak. Clear. Tak de bau apa-apa. Tapi takmo rasa terlalu hepi. Baik hakak tunggu malam. Sebab petang tu ada jogging session ngan rakan-rakan lepas abis keje. Malam tu pas balik jogging, hakak double check bau ketiak. Eh! Tak de bau jantan. Bau masam sikit je.

Day 3

Harini ada jogging lagi. Tapi balik malam tu, hakak rasa hepi tahap sujud syukur sebab langsung takde bau hokey! Nada! Ilek! Akhirnya!!!! Tiada lagi bau jantan, tiada lagi bau masam.


Hari-hari seterusnya semua helok-helok saja. Sekarang dah seminggu hakak pakai. Tiada bau sampai ke petang walaupun peluh-peluh hakak jogging sampai basah-basah baju. Esok nak hiking, kalini dapatlah hakaka hiking dengan penuh keyakinan kerana hakak tidak lagi berbau ketiak. Selamat tinggal dan babai bau badan! Nyah kau dari badan ku, forever and ever!



*Kesimpulan yang hakak dapat dari kisah ni dan juga kesimpulan yang dibuat bersama-sama dengan Dik Mira: Deodoran lain tu semua kan pakai pewangi artificial. Dengan erti kata lain, wangian kimia. Bila pakai lama-lama bahan kimia tu akan meresap ke dalam kulit kita dan menjadi toksik. Dan-dan lah kau bau busuk! Sebab dah bertahun-tahun toksik tu terkumpul!! Mana ada toksik yang bau wangi dik oooooii..

Selingan dari kisah ni iaitu baru je 30 minit tadi, citer balik kat Dik Mira pasal sambungan kisah ketiak hakak busuk. Dia pon kata, dulu Smelly-No-More ni kat farmasi je ada. Skrg bau available widely. Eh? Yeke? Entah.... Hakak tak tau...

Rawatan Kolagen Beaute Library
Rawatan La Biosthetique Kuatkan Rambut
Pil Tranexamic Acid (Transcap) Putihkan Kulit?

5 comments:

  1. Akak pun pakai ni..sbb nak elak keti gelap..tp anak buat jatuh..pecah terus tajam nk gelek kt keti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




      (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







      Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

      Delete
  2. I have just visited to your website and I found it very useful in which you have describe about artificial fragrances. I hope you will share more info regarding this.

    A Ret Gel | Differin Gel

    ReplyDelete
  3. Bau badan dikarenakan keringat yang berlebihan, maka dari itu untuk menjaga badan tidak bau, apa lagi ketiak, hindari badan berkeringat.. Budokter.com

    ReplyDelete
  4. Hi Maya,
    We are interested to publish part of your blog review on our Smelly No More advertisement. Could you kindly drop us an email if you are interested at caryn@totalimage.com.my
    or you could PM us at our Facebook: https://www.facebook.com/TotalImageMalaysia/
    Thanks!

    ReplyDelete