Servis Tempahan Selempang Murah dan Terbaik oleh Partitothyme - Prettily Rare

Monday, 26 November 2018

Servis Tempahan Selempang Murah dan Terbaik oleh Partitothyme

Hai semua,

Harini nak citer fasal selempang. Nak dijadikan cerita, saya ada Majlis Makan Malam Tahunan beberapa minggu lepas. Temanya Around The World gitu. Senang kata bila ada Majlis Makan Malam ni ramailah yang akan berpakaian mengikut tema kan. Kalau tak ikut, baik tak payah susah-susah penganjur buat tema. Betul tak?

Saya ni sebenarnya sejenis yang pemalas. Malas nak sewa baju mahal-mahal. Lagipun hadiah Anugerah Pakaian Terbaik ni, takdelah lumayan sangat. Muahahahahah... Jadi, rasanya tak berbaloilah nak sewa baju beriya sangat. Muahahahha....

Beberapa minggu sebelum majlis lagi ramai dah berbincang rancak nak pakai baju apa. Kebanyakan daripada mereka memilh baju tradisi daripada seluruh dunia untuk diperagakan pada majlis makan malam tu. Memang meriahlah. Saya? Huhuhu... Atas dasar kepemalasan saya, saya pun mengambil keputusan untuk jadi Miss World je untuk majlis kali ni. Muahahaa... Kata Around The World. Kalau setakat pakaian salah satu suku kaum tu, tak cukup world lah gamaknya. Betul tak? Almaklumlah Miss World je yang pergi bertanding menjelajah dunia. Lagipun, tak payah labur duit banyak-banyak sewa baju or beli baju. Pakai jelah baju dinner yang ada. Yang penting, ada tiara dan selempang (sash). Senang. Habis citer.

Kononlah feeling-feeling Ratu gitu kan... Nak pakai tiara dan selempang.

Makanya, saya pun pergilah ke beberapa kedai parti di KL. Tapi sungguh menghampakan sebab kebanyakan selempang atau sash yang mereka jual tu, terlalu generic. Kebanyakannya cuma Bride To Be, Groom To Be, Birthday Girl atau Birthday Boy je. Pfftt... Bosan. Ingatkan senang nak cari selempang Miss World ni. Rupa-rupanya susah.

Jadi saya pun terfikirlah, mungkin kena tempah khas kot. Adoi. Tapi dah last-last minute ni nak cari kat mana pulak? Pfft... Tulah. Suka sangat buat kerja last minute. Padan muka. Tapi bak kata orang, usaha tangga kejayaan. Oleh itu, saya pun merajinkanlah diri untuk bertanyakan pak cik Google dan adik Instagram.

Mula-mula dapat satu IG ni, boleh buat tempahan khas Sash. Tapi sayangnya dia based kat Johor. Oleh kerana kita baru start tanya hari Selasa walhal partinya hari Sabtu, makanya dia tak sempat siapkan. I am soooo sad. Tapi kerana saya ni jenis cukup berusaha dan sewel walaupun dah last minute, saya terus mencari. Kali ini jumpalah Partitothyme. Ha. yang ni based kat Selangor. Kita pun cubalah whatsapp. Daripada profil Instagram ni, nampak memang ramai yang tempah daripada Partitothyme. Artis pun ada u! Memang kelas. Jadi kita pun cuba Whatsapp dia.

Alhamdulillah. Usaha tangga kejayaan katanya. Pertanyaan saya dijawab dengan baik oleh Partitothyme. Bila saya cakap cuma nak tempah satu je dan nak cepat pun, dia kata sempat. Weeee! Maka gembiralah hati ini.

Rupa-rupanya menarik juga proses menempah selempang aka sash ni. Ingatkan cakap je wording apa, terus dia bagi. Tapi ternyata tidak.

Mula-mula sekali, pilih dulu rekaan yang mampu menambat hati.











Lepas tu, pilih pula warna reben yang dikehendaki.



Selepas itu, beritahu perkataan yang ingin ditulis serta dan ia akan disesuaikan dengan font yang digemari. Font tu pun Partitothyme akan berikan pilihan untuk pilih.





Akhir sekali, barulah proses akan dimuktamadkan oleh Partitothyme dan anda, sebelum selempang tersebut dicetak.

Senang kata, memang mudah berurusan dengan Partitothyme kerana servisnya pantas dan sangat diyakini. Selepas buat bayaran pada hari Selasa, pada hari Rabu tu Cik Partitothyme dan siapkan rekaannya. Barang saya telah dipos pada hari Khamis dan alhamdulillah, barang sampai pada hari Jumaat. Weeee....

Makanya, sempatlah sis berpakaian persis Miss World pada majlis makan malam tersebut.

Korang bayangkan jelah tu sis ehhh....

Kepada Cik Partitothyme, maaf sebab tak share gambar. Sebab haritu tak sempat sangat ambil gambar berikutan perkara-perkara yang tak dijangka. Lagipun nak buat review ni terus. Apa-apa pun, terima kasih kerana memberikan servis perkhidmatan terbaik.

Bagi yang berminat untuk buat tempahan selempang, boleh contact:
Instagram: Partitothyme
Whatsapp: +60192964616

Ikhlas
Prettily Rare


No comments:

Post a Comment