Happy Bunch Ceriakan Hari Yang Tersayang Dengan Jambakan Istimewa - Prettily Rare

Thursday, 2 November 2017

Happy Bunch Ceriakan Hari Yang Tersayang Dengan Jambakan Istimewa

Yoohoo!

Apa khabar semua? Harini nak cerita fasal bunga. Korang suka bunga tak? Kita banyak baca artikel dan statement perempuan yang mengatakan hadiah bunga dah tak releven sekarang ni. Apa pendapat korang? Betul ke bunga dah tak relevan sebagai hadiah untuk si dia atau yang tersayang? Bagi kita, tak boleh generalisekan perkara ni pada setiap wanita. Kenapa? Sebab kita adalah antara perempuan yang suka bunga. Muahahaha! Bila dapat bunga tu, berbunga-bunga je rasa hati. Gitu!!! So, bagi kita mesti ada perempuan yang masih suka bunga. Tapi kalau paling best, on top of bunga tu, bagilah something else... Barulah dari berbunga-bunga hati, terus jadi bertaman terus. Jangan bagi kita coklat eh.... T gemuk.

Okay, sambung kepada niat utama kita tulis topik kali ini. Nak citer ni, kalau korang jenis yang suka plan last minute, or suka hadiahkan bunga, or kekadang terlupa birthday ka, ulangtahun ka, hari istimewa ka, then baru terhegeh-hegeh nak cari bunga tapi takde masa, kita ada benda nak rekemenkan. Penghantaran jambak bunga pada hari yang sama pada harga serendah RM42. Weee!! No delivery fee uol..  Dalam Bahasa Malaysianya, tiada caj penghantaran. Suka tak? Suka tak? Semua ni boleh didapati dari Happy Bunch

Free delivery
Happy Bunch

Apa yang lagi menariknya, Happy Bunch ni istimewa sebab setiap hari jambakan bunga pada hari tersebut ataupun kata mat sallehnya, bouquet of the daynya adalah berbeza. Wahhh! Jadi pada sesiapa yang agak-agak nak hantar bunga seminggu straight pada si dia tu, sangat sesuailah kalau tempah terus dari HappyBunch ni. Tentu si dia pun happy je memanjang dapat bunga seminggu straight. Tiap-tiap hari lain pula tu bunganya! Yeahhhh!!

Oh ya, ni bukan post berbayar yer... Saja je suggest sebab suka sangat dengan bouquet oleh HappyBunch. Cemana kita tau Happy Bunchni? Sebenarnya kita memang ada senarai panjang florist yang dipercayai. Antaranya adalah Happy Bunch. Tapi kalau kita tempah pun, mestilah kat orang lain, orang lain yang dapat. Tak dapatlah nak buat review. Tapi kebetulan semalam adik kita baru sahaja menamatkan MICPA certification dia dan ada upacara graduasi, adik ipar kita yang sweet sampai tahap diabetes tu pun tempahlah satu untuk buat kejutan pada adik kita. Oleh kerana diorang naik satu kereta, takkanlah nak beli hantar kat pejabat sendiri. So, adik ipar kita, Syafiq pun hantarlah kat ofis kita. Uishh... Kecoh!! Semua orang ingatkan kita plak yang bercinta. Cet!!!

Jom kita tengok bouquet mana yang Syafiq order semalam:

bouqeut of the day
Gambar dalam instagram dan website HappyBunch

Regular Bunch
Bunga sebenar yang diterima.

Satu lagi yang kita suka fasal HappyBunch ni, diorang tak ada unsur-unsur penipuan. Cemana dia kata rupa bunga tu, camtulah yang kita dapat. Korang yang selalu shopping online pun tahulah kan, kalau shopping online ni, selalu je apa yang kita tengok tak sama ngan apa yang kite terima. Nangis!!!

So, macam kita kata tadi, ni sedikit tips kat lelaki-lelaki di luar sana yer....Kalau nak bagi bunga kat pompuan, janganlah bagi bunga semata-mata je. Ishh.. Pelah! Bagilah bunga and something else. Bunga boleh mati, make sure bagi something yang memorable and valuable serta boleh disimpan wat kenang-kenangan.

Adik ipar kita ni memang pandai. Sweet tahap diabetes la katakan. Beruntung my baby sis. Awal-awal lagi dia dah plan apa la dia nak beli kat isteri dia yang garang cam rimau tu. Dan tada!! Inilah yang diberikan kepada adik kita untuk majlis graduasi/konvokesyen/tamat sijil dia tu:

pandora and flower bouquet
Pandora dan bunga untuk isteri tersayang

 Jeles mak melihatnya. Tapi pada masa yang sama, mestilah bahagia untuk adik sendiri sebab dapat husband yang soooooo sweet... Sooooo baik.

Tahniah baby sis for successfully completed  MICPA examination. You are now a chartered accountant. So proud of you! Muacks!!

Syafiq and Iza
Sweet couple

Excellence Award
Me and my baby sis

So, sekarang korang dah tahulah kan... mana nak dapat bunga murah free delivery yang cun-cun belaka? Semuanya di Happy Bunch.

Sekian, review tulus ikhlas oleh Maya, Prettily Rare

33 comments:

  1. comel jak bunga tu ... tapi memang best la kalau beli dapat pula free delivery.
    and congrats tu ur baby sis dah jadi akauntan bertauliah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Free delivery tu yang menarik kan... Alhamdulillah... berjaya juga dia akhirnya

      Delete
  2. Thanks sebab share pasal service nie. Memang kadang-kadang tu nervous nak guna online service but now dah tengok your pictures, senang hati sebab takkan ditipu. TQ again.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... kita pun nervous je nak guna online service.. takut indah khabar dari rupa

      Delete
  3. Haha! I order from Happy Bunch dah beberapa kali dah. Memang suka bunga dia dan boleh on the spot delivery. Senang and murah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Another testimony from satisfied customer....

      Delete
  4. Loved the creative floral arrangement. Very soothing for the eyes too! Would check them out sometime!

    ReplyDelete
  5. Wow I really love flowers. These are some beautiful flowers, I really like the arrangement. Love this article!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks... Just wanted to share this wonderful service and experience to everyone

      Delete
  6. I love flowers and love to receive them once in awhile. However, I think flowers are best when they are in their natural state.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Can also.. everyone has their own preference.

      Delete
  7. I always love it when someone gifts us flowers... sadly its not my husband... he ain't the romantic kind

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala... should give him some hint

      Delete
  8. I just only received a bunch of flowers from Happy Bunch just last week....thanks to a friend who thought it would be a great way to cheer me up...hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeay!! Who says girls don't like flowers anymore right?

      Delete
  9. Flowers really could cheer my day and i wanna buy this for my bestie to cheer her too...

    Racheal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep... Once a while, we should send flowers to our bestie and loved one just to show how much we care for him/her

      Delete
  10. Didn't know about this website until I read your post, thanks for the info sharing :)

    ReplyDelete
  11. dari hari tu tengok bunga ni lawa sangat.murah pun murah..jap lagi nak terjah!

    ReplyDelete
  12. Never get to know this until i read your post. Loved the way the arrange the flower (creative and nice). Definitely will try their service and thank you for your sharing. :)

    ReplyDelete
  13. I always love Happy Bunch, affordable, cute & enough to bring joy to the receivers.

    xx
    Puiyeesss

    ReplyDelete
  14. free delivery caj tu yg se tuh yeayy

    ReplyDelete
  15. Who doesn't love flowers ? hmm..i like flower;)

    ReplyDelete
  16. Suka bunga tapi tak pernah beli bunga sendiri, kalau orang bagi memang melompat happy..hehehe. Nanti bolehlah suruh kwn2 gunakan service mereka ini...suruh mereka hantar dekat sis bunga..hehehe.

    ReplyDelete
  17. lovely flowers.. i wont mind getting a bunch myself too!

    ReplyDelete
  18. So lovely. Gubahan dia simple, tp nampak cantik dan kemas.

    ReplyDelete
  19. Their bouquet is simple and pretty! I bet every girl also like to receive flowers too, will ask my hubby check out Happy Bunch too!

    ReplyDelete
  20. Wah bestnya dpt bunga! Sejujurnya kan, mmg best bila dapat hadiah mcm ni. Nk bgi kat org pun senang. Hehe

    ReplyDelete
  21. Wow that is a gorgeous bunch of flowers! Glad you found a reliable flower supplier.

    ReplyDelete