My Favorite FB Post by Yuyu Zulaikha - Prettily Rare

Thursday, 12 June 2014

My Favorite FB Post by Yuyu Zulaikha

Selalu tengok, orang yang suka bash orang lain di FB ke, Twitter ke, Instagram ke, Blog ke, apa-apa je la, mesti dia ni jenis hidupnya bermasalah juga. ALLAH tak bayar sekali mengutuk orang, terus kerat lidah, tapi apa yang kita dapat dalam hidup, adalah apa yang kita buat dalam hidup.

Selain ALLAH bagi masalah untuk hazafkan dosa kecil kita (kalau kita sabar dan redha), ALLAH juga bagi masalah untuk kita check balik rutin harian kita. Sebab tu orang yang tak suka mencari masalah dengan orang lain, walaupun hidupnya "biasa-biasa" je, tapi bahagia. HATI TAK ADA DENGKI.

Please, cari sesuatu yang berguna dan tak menyusahkan orang lain. Kadang orang tak heran pun kena kutuk ke, cerca ke, herdik ke, tapi kesian lah dengan diri sendiri ya - Yuyu Zulaikha




No comments:

Post a Comment