Review: Dash Box Hotel, Cyberjaya - Prettily Rare

Monday, 29 May 2017

Review: Dash Box Hotel, Cyberjaya


Selamat berpuasa semua,


Harini kita nak cerita fasal my short get-away kat Cyberjaya. Kisah short vacay or short get-away ni sebenarnya berlaku sebab ada blunder. Haish!

Kisahnya, kawan kita ajak bercuti sebab kitorang berdua terlampau stress banyak keje. Dan kebetulan pulak kitorang berdua dua-dua habis event lepas 25/5. So my friend yang bernama Sabrina ni pun excited jom p on the 27/5? Kita pun kata jom2... Dia tanya lagi, puasa bila ekkkk? Kita dengan konpidennya jawab, puasa 29/5 sempat lagi tu... Pfftt...

Dengan itu, tercetuslah satu percutian pendek pada hari pertama puasa.... T_T Memang nangeslah! Baru ingat nak berlasak-lasak sambil menikmati makanan. Biasalah, rakyat Malaysia kan memang kuat makan. Meeting, kenduri, tahlil, birthday sumer tak lari dari makan. Apatah lagi kalau vacation, giler tak makan?

Sebenarnya masa Sabrina whatsapp, kita tengok skali pandang je hotel tu, kita tak kisah pon mana-mana. Janji dapat relax and dapat bawak anak-anak yang sekian kali terabai sebab mummy busy sangat jalan-jalan. Lagipun kan dah start cuti sekolah...

So pada hari pertama puasa tu, gigihlah kita angkut sumer manusia untuk ke Cyber. Bila dah sampai baru tahu, loh... Dash Box Hotel ni kat sebelah MaGIC je keee... Pfft... tulah, jakun sangat tak pernah sampai MaGIC.

Masuk dari sini naaa.....
Check in sini na....






Sampai-sampai je memang rasa Wowlah!!

Ni diambil oleh hakak yang amateur... tiada edit bagai



Ha nilah Sabrinanya... Kawan kita...
Comel kan? Kalau berminat pm tepi. Kakak nak filter dulu sesiap


Jom tengok bilik yang ada.... Kitorang bukan je blunder pasal bulan puasa... Pasal bilik pun kitorang blur sebab terlalu stress... So dapatlah bilik kontena sajewww....







Yang paling sedih. Bilik ni takdek TV pon... Sob sob sob... Bising anak-anak kita komplen kenapa takdek tv? So kalau korang nak bilik yang gempak, kenalah bayo lebih.... Antara bilik yang ada adalah bilik Twin macam kitorang:


1. Dash Twin -

RM165 -RM 220 (Room Only)
RM203- RM 270 (With Breakfast)

Facilities:

Single size bed - Twin
Comfy bed with plush top, duvet and 4 pillows
Open closet
Personal reading light
Digital room safe







2. Dash Studio -

RM270 - RM360 (Room only)
RM308 - RM410 (With breakfast)

Facilities:

Luas 33 meter persegi dengan grafiti ngan lampu
Balkoni
Katil Saiz King + 300 thread count cotton linens
Free Wifi
Smart TV berukuran 40 inci ngan saluran Satelite
Minibar + kemudahan bancuh teh ngan kopi
Bilik mandi dengan shower ala-ala ujan dan shower biasa
Produk mandian ngan syampu, tuala, kimono ngan slipper








3. Dash Deluxe

RM270- RM360 (Room Only)
RM308-RM410 (With breakfast)

Luas 49 meter persegi dengan balkoni,
Tema ala-ala glamer dan grit dengan sentuhan ala-ala kawasan industri
Katil Javanese Joglo + Tilam Saiz King + 300 thread count cotton linens
Free Wifi
Smart TV berukuran 40 inci ngan saluran Satelite
Minibar + kemudahan bancuh teh ngan kopi
Bilik mandi dengan shower ala-ala ujan dan shower biasa
Produk mandian ngan syampu, tuala, kimono ngan slipper





Kalau korang nak keluar-keluar terus pool, memang disarankan amik Deluxe or Studio... Kalau macam kita dok kat kontena... takdak la view pool tu...Pfftt....

Dah la tv takde, pool pun jauh! Sedih.. Tapi dekat la dengan fasiliti-fasiliti lain antaranya:







Ada jugak laundry coin ngan butik kalau tak silap.. .Tapi tu kakak tak berminat. Sebab tema kali ni kan percutian keluarga.

Oh, ada juga mini taman untuk bebudak tapi terlalu mini sampai kakak malu nak post... Hahhaa...

Pool ada untuk dewasa dan bebudak. Yang bestnya, dua-dua ada slide:

Slide kuning untuk dewasa, slide purple untuk bebudak
Kalau korang jenis yang pemalas nak jalan-jalan cari makan, disarankanlah makan je kat kafe tu or amik je breakfast. Kalau rajin, banyak je fastfood around area tu macam Burger King, KFC ngan McDonald (dalam 11 minit naik kereta) serta kedai makan lain yang entah sedap ke idak tu...

Ni apa yang kitorang order kat kafe situ aritu:

Lamb shank with rice and vege katanya: RM48

Fruitylicious RM 8
Komen: Lamb shank agak mahal kot bagi kita. Sebab lamb dia kecik. Tapi rasa okey la. Fruitylicious tu memang sedap. Kena ngan tekak kita. Harga pun tak mahal.

Ada dessert yang macam enak... Aka strawberry creme brulee... tapi kitorang nak order dah abis. Mungkin korang leh try tu kot. And by the way burger dia nampak sedap. Nasi goreng Nusantara tu katanya recommended. Tapi betul ke idak tu entahlah... kami tak tahu...

Oh, by the way,

Ada juga ramadhan buffet kat situ dari 29/5 hingga 23/6 ni. Leh la coba.


Bagi kita, tempat ni memang cantik. Sangat sesuai untuk bujang mahupun bekeluarga.

Sekian laporan penginapan kakak di sini.


Hujung minggu atau cuti umum nak bercuti tapi tak mahu pergi jauh-jauh?
Anda juga mungkin berminat dengan:

2 comments:

  1. Wah..nampak best sangat tempat ni..suka sangat dengan design2 dalam bilik dia..x percaya tempat ni dekat Cyber..dekat jerr dgn rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada masa leh lah bercuti di sana

      Delete