Monday 16 May 2022

AEON Perkenal Lima Pilihan Onigiri Hasil Kolaborasi Omar Hana


Hai semua,

Harini nak cerita fasal majlis pelancaran onigiri perisa baharu bagi kanak-kanak oleh AEON hasil kolaborasinya dengan animasi Islamik iaitu Omar Hana. Memandangkan majlis tersebut diadakan di AEON Mall, Shah Alam yang sekangkang kera je dari rumah, haruslah sis meluangkan masa untuk menjadi antara insan terawal yang mengetahui lebih lanjut tentang pelancaran produk makanan baharu ni.


Untuk yang tertanya-tanya apakah itu onigiri, onigiri ni nasi yang diisi dengan lauk, dikepal dan dibalut dengan kepingan rumpai dan ia merupakan juadah atau makanan orang Jepun. Oleh kerana saiz dan bentuknya yang kecil dan ia mudah dibawa ke sana sini, sebab tulah ia menjadi pilihan AEON untuk lancarkan lima onigiri berperisa istimewa sebagai salah satu pilihan bekal makanan untuk kanak-kanak ke sekolah atau ke mana-mana sahaja. Lagipun, makanan ini juga cukup berkhasiat dan mengenyangkan.


Antara perisa yang dilancarkan untuk pasaran kanak kanak dan turut diwakili oleh watak di dalam animasi Omar & Hana. Kacang Merah (Red Bean) diwakili oleh Omar, Kacang dan Coklat (Choco Peanut) diwakili oleh Hana, Kentang dengan mayonis (Potato Mayo) diwakili oleh Sara, Tuna dengan mayonis (Tuna Mayo) diwakili oleh Yuki dan Ketam dengan mayonis (Kani Mayo) diwakili oleh Indra.

Selain memperkenalkan produk onigiri ini, pihak AEON dengan kerjasama animasi Omar Hana juga turut mengajar para hadirin yang ada cara untuk membuka bungkusan dan makan onigiri menerusi tayangan perdana video dan lagu onigiri Omar Hana yang cukup menghiburkan.

Jujur dikatakan, walaupun onigiri bukanlah makanan yang asing bagi saya, tapi saya sendiri sampai sekarang masih lagi keliru cara untuk membuka bungkusan untuk makan onigiri. Jadi video sedemikian memang membantu para hadirin dan juga penonton lain tentang cara membuka bungkusan onigiri.

Sebagai seorang ibu, saya juga tertarik dengan idea untuk menjadikan onigiri sebagai bekal makanan anak-anak untuk ke sekolah, menyertai aktiviti dan sebagainya. Namun saya sendiri lebih menggemari perisa yang dipadatkan dengan protin seperti perisa tuna mayonis dan ketam dan mayonis bagi memastikan pemakanan yang seimbang anak-anak. Lagipun onigiri yang ditawarkan oleh AEON ini sudah semestinya halal dan toyiban kerana telah disahkan sedemikian oleh pihak JAKIM.

Dua perisa terbaharu ini merupakan pilihan saya


Makanya bagi ibu bapa yang sentiasa sibuk di luar sana, kini anda semua dah tahu, selain roti, onigiri juga salah satu makanan yang boleh dipertimbangkan sebagai bekal anak-anak lebih-lebih lagi apabila anda semua sedang kesibukan.

Sibuk? Tak perlu teragak-agak. Pergi saja ke AEON berdekatan untuk dapatkan onigiri dengan lima perisa ini untuk sepanjang 5 hari persekolahan. Anak-anak pun takkan jemu dan bosan kalau bertukar-tukar perisa setiap hari.

Oh ya, selain lima perisa baharu ini, ada juga perisa-perisa lain yang menarik yang ditawarkan di AEON Delicatessen, nak tahu? Bolehlah jenguk di AEON terdekatUntuk maklumat lanjut tentang kolaborasi onigiri AEON x Omar Hana:

Facebook: AEON Retail Malaysia
Instagram: AEON Retail Malaysia
Twitter: AEON Retail Malaysia
LinkedIn: AEON Group Malaysia
Laman web: www.aeongroupmalaysia.comNo comments:

Post a Comment