Bahana Tersilap Pakai Produk Part 1 (Review Krim Temulawak) - Prettily Rare

Tuesday, 28 July 2015

Bahana Tersilap Pakai Produk Part 1 (Review Krim Temulawak)

Assalmualaikum semua,

Harini saya nak cerita tentang pengalaman tersilap pakai produk. Tulah, padan muka saper suruh suka sangat mencuba. Pantang orang cakap best, terus nak cuba... T_T Yang peliknya, sekarang je ni beberapa tahun kebelakangan ni je camni. Sebelum ni memang setia. Sekali dah melekat memang malas nak tukar-tukar produk penjagaan kulit. Sob sob...

Kisahnya, lebih kurang sebulan yang lalu.... Tengah jalan2 shopping kat kedai runcit bawah opis (Kelas ko! Kat kedai runcit pon boleh kata jalan2 shopping), nampaklah satu produk ni...  Temulawak namanya. Kita tak pernah dengar. Tapi officemate kata dia dulu pakai this product and it works really well on her skin. Leh cerahkan kulit and pudarkan parut bagai. Kita dari dulu sek Cina.... So memang xknal sangat produk2 tempatan ni..... Xtau pun apa tu... Tapi disebabkan harga murah... Kita pon beli. RM 4 je uolllll... Satu bekas tu... So sebab murah I pon gatal beli... Heheheheh...

Sebelum pakai sempat lagi upload kat instagram:



Tapi malangnya, kita ni bukannya penyabar orangnya kalau bab try2 produk. So bila upload persoalan kat kengkawan, kita tak menyempat tunggu diorang punya feedback, dah try dulu dah malam tu... Muahahahaha... Sper suruh?? Haish.... Dah my colleague tu kulitnya memang bukan main cantik lagi. N dia pon dah pakai sejak sek men. So, kita pon yakin dan redah je lah... Mana tau....


Bila pakai memula memang ok. Tapi xdelah cerah ke bagai. Pastu makin lama makin berminyak lak kulit kita wak. Xkisahlah... Ingatkan kita punya hormon berubah ke... nak period ke... amender ke... Tapi last2 kat bahagian dagu kita plak tumbuh biji2... Sob sob... Menggerutu jadinya kulit ku yang halus mulus tu (Cewah)

Bila dah pakai lebih kurang 3 minggu camtu... Kita rasa, dah patut stop. Tapi sebab xnak bazir terus continue.. Tapi kulit tak pulih2. jadi makin teruk. N then menggerutu. N pastu biji2 tu jadi bernanah plak... Sob sob sob... Lagilah kita sedih. So, xnak tunggu dah. Terus stop.

Begitulah kisahnya kita tersilap pakai produk. Kulit dah x flawless uol... Nangis!!!

Terpaksalah kita buat pemulihan kulit secara alami.... Nak tau camner??

Tunggu next blog post k? Kita akan ceritakan camner kita pulihkan kulit kita n Alhamdulillah sekarang dah bertambah elok..... Berkat kesabaran kita buat self-healing process....

Korang kalau terjebak produk yang tak sesuai or salah pakai produk pun boleh cuba cara kita pulihkan kulit secara alami ni... Tapi next post lah... Kita nak bercermin belek2 kulit sat.... Sob sob...

Baca juga tentang:
Rawatan Kolagen Beaute Library
Rawatan La Biosthetique Kuatkan Rambut
Pil Tranexamic Acid (Transcap) Putihkan Kulit?

No comments:

Post a Comment