Apa? Bedak pixy best??! Nak cari sekarang juga!! - Prettily Rare

Monday, 28 October 2013

Apa? Bedak pixy best??! Nak cari sekarang juga!!

Dari dulu lagi saya memang jeles dengan orang yang pandai mekap ni. Yelah, dari muka biasa-biasa or toya je...Tetiba dengan aplikasi mekap yang bersesuaian terus je boleh jadi va-va-vooooooom gitu! Kerlas ko jah! Nilah antara puncanya sesetengah wanita tak berani nak tanggal mekap depan kekasih, suami dan dot dot dot... Sebab rupaku hanya sekadar ilusi hasil olahan mekap gitu! (Jangan tak percaya, ada kes entah kat China/Jepun/Korea ke mana ntah, ada sang isteri ni sanggup tidur lebih lewat dan bangun lebih awal daripada sang suami semata-mata untuk mengelakkan husbandnya daripada ternampak wajah asli dia. Pfftt!! Tak kuasa mak! Suka bagus, xsuka sudah!)

Hebat kakak ni! Kalau boleh nak belajar mekap dengan dia. Sebelum dan selepas memang fuyoooo! Lain gila!

Okay2... Mulalah tu membebel n melencong bab lain selain daripada topik asal lagi. Sorry yer... Saya memang camtu kekadang. Bila jari-jemari dah menyentuh keyboard, lain pula jadinya. Nak dipendekkan cerita, saya yang dah mula berjinak-jinak dengan mekap ni, masih lagi sedang tercari-cari/sedang dalam pencarian formula yang sesuai dengan diriku gitu. Sebab setiap individu ni berbeza, so tak semua sesuai dengan satu formula or gabungan sesuatu produk tu je.

Setelah beli punya beli punya cari punya research, sampai sekarang masih lagi tak jumpa foundation and bedak yang bersesuaian dengan diriku ini. Kalau boleh nak mekap nampak 'glowing', smooth dan juga flawless. Tapi sampai sekarang tak jumpa formula yang bersesuaian walaupun dah jenuh try and tenyeh pelbagai produk, tips dan nasihat semua orang sama ada mekap artist, make-up junkie sama ada rakyat kebanyakan semata-mata.

Walaupun jenuh try tips Bunga Love Querida untuk mekap glowing, tetap tak berhasil.
Adakah jari-jemariku ni begitu tak berseni? -Credit to Love Bunga Querida


So, sampai sekarang misi dan pencarian ini masih lagi sedang dijalankan. Dan.....Hahahahahahhaaha! Akhirnya, mungkin saya akan menjumpai secebis harapan untuk menyelesaikan misiku itu.

Adakah bedak pixy ni akan menjadi jawapan kepada misteri yang tak terungkai ku ini?

Nantikannya nanti! Bila saya dah beli bedak pixy ni, I will get back to all of u!

Zasssss!!

Inilah bedak pixy yang ku gembar-gemburkan ni!! Nak beli!! Nak! Nak! Nak!

No comments:

Post a Comment