Tak Boleh Tak Ada Exfoliator!! - Prettily Rare

Wednesday, 25 September 2013

Tak Boleh Tak Ada Exfoliator!!

Cak cak!? I am not feeling really well today. So, setelah siap menulis satu blog entry for my company yang tercinta.... Apa salahnya pot pet pot pet kat blog sendiri pula? Huhuhu....

Kali ni nak cerita barang must-have dalam my beauty list (beauty ker?) aka exfoliator. Apa tu exfoliator? Hah! Mesti ramai yang tak tau. Lau last time saya citer pasal skrub mesti korang menguap keboringan, pasti kali ni korang garu-garu plak kulit kepala korang walaupun tak gatal kan? Aha!

Lai, lai lai! Meh kita sembang-sembang pasal exfoliator pula. Untuk makluman, saya wanita bekerjaya yang amatlah sibuk orangnya. N jalan kt KL ni pun kan jaaaaaaaaaaammmmmmmmm je memanjang. So, biasanya bila dah balik rumah je, memang exhausted giler. Sampaikan kekadang pas maghrib je tros tetido walaupun tak sempat nak cuci muka n gosok gigi (buruk perangai betul!) Tapi, nak wat camner kan? Mata dah bagaikan digam-gam. Gamnya kehabisan kuasa bila ayam dah berkokok keesokan paginya jer....  Bila dah pukul 5 lebih sebelum azan Subuh tu, automatik baru bangun sampai menjerit dalam hati (Oh, tidak!! Tak cuci mekap lagi!! Oops I did it again).

Biasa ar korang pun tau kalau diamalkan tabiat buruk tak cuci mekap sblom tido, pastilah pori-pori akan tersumbat dan seterusnya menyebabkan masalah kulit seperti jerawat, blackhead and white head menyerang.
 
Tapi mujurlah saya ada sang hero penyelamat wajahku ini! Thanks to Ginvera Marvel Gel, masalah kulit berjerawat sebab selalu tak cuci mekap dapat diminimumkan. Exfoliator oleh Ginvera ni berfungsi untuk membuang mekap, daki, habuk, sel kulit mati yang ada pada lapisan luar kulit. Kalau korang fikir exfoliator ni lebih kurang dengan skrub, korang memang silap besar.

Oh my hero, I love you so much

Why????

Pertama sekali, exfoliator Bio-Essence ni sesuai untuk digunakan tiap-tiap hari and takkan menyebabkan kulit sensitif atau kering pon. Kalau skrub, biasanya digalakkan buat seminggu 2 kali ajer.

Kedua, exfoliator ni tak mengandungi partikel-partikel kasar, so kalau kulit berjerawat pon tak apa. Lupa nak beritahu korang, lau muka berjerawat, elakkan pakai skrub. Yelah, kalau partikel-partikel kasar terkena jerawat korang yg tengah merah tu, tak ke sakit? Silap2 dia bengkak lagi besar lagi.

 Ketiga, korang sendiri nampak kulit-kulit mati and mekap tu tanggal dengan kuasa magik exfoliator ni. Senang kata memang hebat and Da-Boom!

Cara:
Pastikan muka korang kering masa pakai benda ni. Begitu juga dengan tapak tangan. Jangan basahkan. Picit sebesar kacang peas dan lumur dan urut pada bahagian muka.Lama-lama korang akan rasa macam ada benda yang terhasil pada tangan korang. Benda tu adalah kulit mati, mekap dan apa-apa yang kulit korang tak perlukan.


Benda biji-biji tulah kulit mati n mcm2 yang tak diperlukan


 Bila agak-agak benda tu dah tak terhasil lagi bila urut kat bahagian muka, korang dah boleh cuci muka dah... Wee! Continue dengan pencuci muka dan rutin seterusnya.

Harga:
RM39.90. Beli kat Guardian anda Watson pon ada.

Komen:
I like! I like! Nilah penyelamat kulit mukaku yang sering dianiaya tabiat burukku yang selalu tertido tanpa cuci muka.

Rating:
Tanpa ragu-ragu. 10/10


Rahsia kulit gebusss walaupun slaaaaalu lupa cuci mekap sebelum tido








No comments:

Post a Comment